Tort double mousse

de madi_marin in Torturi, 14 Sep 2014 | 3673 vizualizari

 

Poftă de zmeură! Poftă de ciocolată! Soluţia? Combinaţie între cele două. Rezultatul? Mai mult decât delicios!

 

INGREDIENTE

  • Mousse de ciocolată:
  • 200 g ciocolată (eu am folosit neagră)
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 lingură cacao
  • 1/2 pliculet gelatină granule (5 g)
  • Mousse de zmeură:
  • 200 g cremă de brânză
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 300 g zmeură (eu am folosit congelată)
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 3 linguri cu zahăr
  • 1/2 pliculeţ gelatină granule (5 g)
  • Blat:
  • 2 ouă
  • 4 linguri cu zahăr
  • 2 linguri cu apă
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu cacao
  • 4 linguri cu făină
  • Sirop:
  • 100 g zahăr
  • 200 ml apă
  • esenţă de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort double mousse:

Se prepară blatul : se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, făina cernută cu cacaoa, apa şi esenţa. Se omogenizează bine, apoi se toarnă într-un vas cu diametrul de 20 cm tapetat cu hârtie de copt. Se coace cam 20 de minute ( se face testul scobitorii!). E un blat compact, ca cel pentru prajitura ,,Ora 12,,. care necesita însiropare prin scufundarea în sirop. Se lasă la răcit.

În timp ce blatul stă la cuptor ,se prepară compoziţia pentru mouss-ul de zmeură : se bate spumă frişca, se adaugă crema de brânză. Va lua aspect de tăiat (nu am găsit încă soluţia ca să nu se mai întâmple asta!), dar putem repara cu frişcă lichidă adăugată câte puţin. Apoi se adaugă zmeura şi gelatina care a fost pusa întâi  la hidratat  în 25 ml apă pentru 5 minute, apoi încălzită la foc mic până se dizolvă complet, fără să fiarbă însă!

Blatul copt se scoate la răcit.

În forma în care l-am copt , vom monta tortul. Se  tapetează cu folie de plastic, apoi se pune stratul de mousse (prin răsturnare, va fi stratul de sus) şi se dă la frigider.

Pentru mousse-ul de ciocolată :se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata şi esenţa. Compoziţia de ciocolată se dă la rece pentru 30 de minute, apoi se spumează puţin cu mixerul,după care se amestecă cu gelatina preparată ca la mousse-ul de zmeură.

Se pune peste stratul de fructe, stratul de ciocolată, apoi blatul răcit şi însiropat (zahăr caramelizat, stins cu apă şi esenţă, apoi răcit).

Se ţine la frigider până a doua zi când se poate orna.

Eu am folosit o glazură de ciocolată (preparată din 100 g ciocolată amăruie, 100 ml frişcă lichidă şi o linguriţă de unt, toate puse la foc mic până la omogenizare, apoi compoziţia dată la răcorit), frişcă bătută foarte foarte puţin, ciocolată rasă şi câteva zmeurele.

Poftă bună!

 

COMENTARII (33)

laura_n 1

30.04.2015, 15:55

lesin!

-Licurici- 1

22.06.2015, 16:58

ce frumos arata!

Lau 1

11.01.2016, 07:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18