Tort dragoste

de rivka in Torturi, 4 Feb 2010 | 9355 vizualizari

 

am facut si eu azi un tort sa ne mai indulcim viata.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • jumatate cana de apa
  • 125 grame zahar
  • 4 linguri cacao neagra
  • jumatate de pachet unt
  • 100 grame nuca de cocos
  • 4 oua
  • pentru crema
  • 200 grame ciocolata alba
  • 400 grame frisca lichida
  • 2 plicuri budinca vanilie la rece
  • pentru topping
  • 400 grame frisca lichida
  • pentru decor inima
  • 50 grame ciocolata neagra 85%
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort dragoste:

Se prepara blatul:

Apa cu zaharul se pun intr-o craticioara pe foc impreuna cu cacaoa , se aduga untul si nuca de cocos pe foc pana capata consistenta unei smantani groase.Se adauga galbenusurile cele 4 pe rand amestecandu-se sa nu se coaca.

Cand s-a racit se aduga albusurile batute batz amestecandu-se de jos in sus.

Pe hartie de copt intr-o tava de tort se toarna compozitia , se da la cuptorul incalit la 175 grade cca o ora, se face testul cu scobitoarea.

Crema:

Se rade pe razatoarea mica cca 200 grame ciocolata alba,se adauga cele 2 plicuri de budinca de vanilie la rece, 400 grame de frisca si se mixeaza pana crema capata consistenta untului topit.

Pentru toppig: se bate 400 greme frisca lichida batz, fara zahar.

Pentru inima: se topeste la bainmarie 50 grame ciocolata neagra se intinde pe hartie de copt se lasa la intarit si se decupeaza inima.

Se asambleaza prajitura peste blat se intinde crema , se acopera cu frisca , se decoreaza cu inima de ciocolata si se stropeste cu ajutorul unei site cu cacao granulata.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort dragoste-0
Tort dragoste-1
Tort dragoste-2
Tort dragoste-3
Tort dragoste-4
Tort dragoste-5

COMENTARII (20)

elena1988

elena1988 1

08.03.2011, 11:16

Criss

Criss 1

06.02.2013, 11:36

Delicios tortul.

dayana38

dayana38 1

06.02.2013, 14:36

SWEET

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!