Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure

de deyutzky in Torturi, 28 Feb 2014 | 5398 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat(tava 26 cm):
  • 4 oua
  • 4 linguri de tarate de ovaz
  • 2 linguri amidon
  • 5 linguri indulcitor pudra
  • 2 lingurite de cacao degresata
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 100 ml lapte degresat
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de vanilie
  • Crema branza:
  • 5 albusuri
  • 750 g branza degresata
  • 8 linguri indulcitor sau dupa gust
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 10 linguri de lapte degresat
  • Topping fructe de padure:
  • aprox 450-500 g fructe de padure
  • 1 plic tort gelee rosu Dr Oetker
  • 250 ml apa
  • indulcitor dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure:

Blat: 

Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza albusurile spuma cu putina sare.

Turnam galbenusurile unul cate unul peste albusuri si mixam la treapta cea mai mica.

Adaugam pe rand ingredientele uscate: taratele de ovaz amestecate cu praful de copt, amidonul, cacaua si indulcitorul si amestecam cu o lingura pana la omogenizare.

Tapetam o tava (a mea are 26 cm diametru) cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la foc mic pentru aprox 20-25 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata, scoatem din cuptor si lasam la racit.

Pregatim siropul: amestecam laptele degresat cu esenta de vanilie si indulcitor.

Imbracam tava cu peretii detasabili in care am copt blatul in folie alimentara si punem blatul acolo. Il intepam cu o scobitoare din loc in loc si il insiropam.

Crema: 

Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Intr-un bol se amesteca branza cu indulcitorul si esenta de vanilie.

Laptele il incalzim si dizolvam in el gelatina. Turnam apoi laptele cu gelatina peste branza si omogenizam.

Mixam albusurile spuma si le incorporam in compozitia de branza. Turnam crema peste blat si dam la frigider aprox 1 ora pentru a se intari.

Dupa ce crema s-a intarit adaugam fructele de padure, iar peste fructe turnam tort gelee-ul pregatit conform instructiunilor de pe plic.

Dam tortul la frigider pentru inca 2-3 ore apoi il servim.

 

 

 

 


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure 300839
retete culinare - Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure 300840
retete culinare - Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure 300841
retete culinare - Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure 300842
retete culinare - Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure 300843
retete culinare - Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure 300844
retete culinare - Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure 300845
retete culinare - Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure 300846
retete culinare - Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure 300847
retete culinare - Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure 300849
retete culinare - Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure 300850
retete culinare - Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure 300851

COMENTARII (30)

Teo 1

01.03.2014, 22:20

Armonieee!

laura_n 1

02.03.2014, 13:32

nu stiu cine tine Dukan-ul asta la voi, dar ma innebunesti cu atatea bunaciuni! cred ca ma apuc si eu de ea ))

deyutzky 1

02.03.2014, 15:27

)) le fac pt o cunostinta ca noi suntem batz amandoi ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S