Tort ecler

de nadina73 in Torturi, 11 Sep 2010 | 10960 vizualizari

 

Daca tot m-am apucat de copt la eclere ,am zis ia sa incerc si un tort ecler sa vedem cum e ?va astept la o feliuta

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • creama:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri pline de faina
  • 250 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet de unt
  • 4 vanilii
  • Glazura:
  • 1 ciocolata neagra
  • 100 ml frisca
  • 50 g unt
  • Decor :
  • bombonele si inimioare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ecler:

Se pune apa ,uleiul si sarea la fiert iar cand fierb se iau de pe foc si se pune faina. Se omogenizeaza bine , dupa care se pun ouale cate unul si se amesteca rapid, sa se incorporeze bine ouale.

Cu o lingura se ia din compozitie  si se pune intr-o tava mica ,unsa bine cu ulei. Se da tava la cuptor aproximativ 20 minute la 250 grade ,grija mare se umfla tare. Se coc 3 blaturi de aceasi marime.

Crema:

Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul faina si laptele cate putin si la final vanilia. Se pun toate pe foc pana se ingroasa amestecand incontinuu. Dupa ce s-a ingrosat foarte bine se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine se amesteca cu untul facut  spuma si se mixeaza bine.

Glazura:

Se rupe ciocolata bucatele mici se pune intr-o craticioara cu untul si frisca pana se topesc bine .

Asamblare tort:

Se pune un blat  se pune crema din nou un blat ,crema si iar blat. Se imbraca cu crema ,iar la final se pune glazura: se lasa sa curga pe laterale,  se orneaza cu bombonele de ciocolata

Se pune la rece 2-3 ore dupa care se taie. Cum eu abia acum noaptea l-am terminat nu am avut cum sa tai din el,dar promit sa pun poza maine cand il tai

PS.albusurile le folositi la alta reteta sau un chec,bezele

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

danis 1

13.09.2010, 13:23

foarte frumos si bun

danaamih 1

17.09.2010, 12:16

multumesc pentru idee... il fac si eu imediat ... mai ales ca maine avem sarbatoare in familie

Va doresc o zi buna , iar mie, spor la treaba !

jolygina 1

31.08.2012, 23:48

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si fructe de padure