Tort ecler

de nadina73 in Torturi, 11 Sep 2010 | 6688 vizualizari

 

Daca tot m-am apucat de copt la eclere ,am zis ia sa incerc si un tort ecler sa vedem cum e ?va astept la o feliuta

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • creama:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri pline de faina
  • 250 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet de unt
  • 4 vanilii
  • Glazura:
  • 1 ciocolata neagra
  • 100 ml frisca
  • 50 g unt
  • Decor :
  • bombonele si inimioare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ecler:

Se pune apa ,uleiul si sarea la fiert iar cand fierb se iau de pe foc si se pune faina. Se omogenizeaza bine , dupa care se pun ouale cate unul si se amesteca rapid, sa se incorporeze bine ouale.

Cu o lingura se ia din compozitie  si se pune intr-o tava mica ,unsa bine cu ulei. Se da tava la cuptor aproximativ 20 minute la 250 grade ,grija mare se umfla tare. Se coc 3 blaturi de aceasi marime.

Crema:

Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul faina si laptele cate putin si la final vanilia. Se pun toate pe foc pana se ingroasa amestecand incontinuu. Dupa ce s-a ingrosat foarte bine se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine se amesteca cu untul facut  spuma si se mixeaza bine.

Glazura:

Se rupe ciocolata bucatele mici se pune intr-o craticioara cu untul si frisca pana se topesc bine .

Asamblare tort:

Se pune un blat  se pune crema din nou un blat ,crema si iar blat. Se imbraca cu crema ,iar la final se pune glazura: se lasa sa curga pe laterale,  se orneaza cu bombonele de ciocolata

Se pune la rece 2-3 ore dupa care se taie. Cum eu abia acum noaptea l-am terminat nu am avut cum sa tai din el,dar promit sa pun poza maine cand il tai

PS.albusurile le folositi la alta reteta sau un chec,bezele

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort ecler-0
Tort ecler-1
Tort ecler-2
Tort ecler-3
Tort ecler-4
Tort ecler-5
Tort ecler-6
Tort ecler-7
Tort ecler-8
Tort ecler-9
Tort ecler-10

COMENTARII (33)

danis

danis 1

13.09.2010, 13:23

foarte frumos si bun

danaamih

danaamih 1

17.09.2010, 12:16

multumesc pentru idee... il fac si eu imediat ... mai ales ca maine avem sarbatoare in familie

Va doresc o zi buna , iar mie, spor la treaba !

jolygina

jolygina 1

31.08.2012, 23:48

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!