Tort "Ecler 2"-Reteta Nr. 300

de Dea_Dea in Torturi, 31 Oct 2013 | 4672 vizualizari

 

Phewww dupa multe incercari , l-am facut asa cum am vrut eu sa imi iasa.M-am inspirat din reteta Bucatareselor Vesele

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 75 ml ulei
  • un praf de sare
  • 150 ml apa
  • 100gr faina
  • 3 oua.
  • CREMA
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 8 linguri amidon
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 lingurite de ness granulat
  • GLAZURA:
  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Ecler 2"-Reteta Nr. 300:

Aluat:

Apa cu sarea si uleiul se pun pe foc. Cand incep sa clocoteasta turnam faina toata, amestecand continuu cu telul sa nu faca cocoloase, pana se desprinde de pe vas.Se lasa la racorit , apoi se incorporeaza ouale , unul cate unul.Se pun gramajoare dese in tava de 28 cm diametru pe hartie de copt si se dau la cuptor la foc iute , pana cresc , apoi se lasa focul potrivit pana se rumenesc(maxim 20 min in total).Mai departe mai facem si niste gramajoare , dar pe acestea le punem mai rar, la fel se coc. Se scot pe gratar si se lasa la racit.

Crema:

600 ml lapte se pun pe foc cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu restul de lapte.Cand laptele de pe foc clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa.Luam un sfert din crema asa fierbinte si amestecam cu nesul si lasam la racit.Frisca o batem , un sfert punem in crema de ness, iar cealalta in crema de vanilie.

Glazura

Ciocolata se rupe bucati , se pune frisca lichida,se pune pe abur pana se omogenizeaza.

Asamblare

In tava in care s-a copt se pune blatul , peste se pune crema de vanilie, apoi se taie in doua gogosile facute separat si se umplu cu crema de ness, iar deasupra se glazureaza si se da la frigider. Apoi se scot marginile tavii si gata...

TIPS-URI

1

Crema se poate sa fie numai de vanilie daca doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Ecler 2"-Reteta Nr. 300" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

gaby_duceag 1

31.10.2013, 22:51

Bravo Dea! Esti harnica si ambitioasa! La cat mai multe!

Lia_ 1

02.11.2013, 06:08

felicitari!
esti f priceputa.
delicios tort

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 17:29

Felicitari!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Ecler