Tort ecler

de Lau in Torturi, 3 Iul 2013 | 4445 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru mama mea care astazi implineste o frumoasa varsta,

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 200 g faina
  • 8 oua
  • 1 lingurita sare
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • zmeura
  • Decor
  • coji de eclere
  • frisca
  • zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ecler:

Aluatul: intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea. Punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si dam deoparte sa se raceasca foarte bine. Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou, amestecam bine dupa fiecare.

In tava tapetata cu hartie de copt, incepem sa spiram cu ajutorul uni posh forma de cercuri incepand de la exterior spre interior. Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 minute (sa fie rumenita frumos)

Lasam sa se raceasca foarte bine. Vom face 3 blaturi care le vom coace separat.

Crema: mixam frisca, adaugam 200 g de zmeura si amestecam usor.

Asamblarea: pe un platou asezam prima foaie, adaugam frisca-zmeura-blat-frisca-zmeura-blat. Ungem marginile cu frisca, decoram cu ciocolata si zmeura. Deasupra pudram cu zahar pudra si zmeura.

Eu am mai facut o portie de coji de eclere, ca sa folosesc pentru decor.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort ecler 241751
retete culinare - Tort ecler 241753
retete culinare - Tort ecler 241754
retete culinare - Tort ecler 241755
retete culinare - Tort ecler 241756
retete culinare - Tort ecler 241758
retete culinare - Tort ecler 241759
retete culinare - Tort ecler 241760
retete culinare - Tort ecler 241761
retete culinare - Tort ecler 241763
retete culinare - Tort ecler 241768

COMENTARII (39)

marianascarlat 1

19.01.2014, 10:35

babi5 1

15.12.2014, 11:35

noiinbucatarie 1

22.08.2016, 12:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D