Tort egiptean

de MIUTA in Torturi, 16 Ian 2011 | 5238 vizualizari

 

Astazi am facut un tort pentru fata nasilor mei care implineste 18 ani.La multi ani Oana!

 

INGREDIENTE

FOI ( 6 bucati)
  • 12 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 240 g alune macinate sau nuci
CREMA I
  • 12 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 680 ml lapte
  • 4 linguri amidon (faina)
  • 350 g unt nesarat
  • esenta de vanilie
CREMA II
  • 500 ml frisca Hulala
  • 300 g zahar
  • 240 g alune zdrobite sau nuca prajita si macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean:

Foile se fac pe rand cate una.Se mixeaza 2 albusuri cu 2 linguri de zahar pana se face o spuma tare.Se adauga 1/2 faina si 40 g nuca macinata si se amesteca usor cu o paleta de lemn.Se intinde pe spatele tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coace la foc mic 15 min.La fel se fac si cu urmatoarele 5 foi.Foile se pun suprapuse despartite neaparat de foi de copt sau hartie,altfel se lipesc intre ele.Cand s-au terminat de copt foile ne apucam de crema 1.

Trebuie pus la fiert intr-o cratita pe abur 12 galbenusuri,12 linguri de zahar,4 linguri amidon si 680 ml lapte.Se fierb pana se ingroasa ca o budinca si se pune la rece.Se mixeaza spuma 350 g unt si se amesteca cu crema racita si esenta de vanilie.

Se pregateste crema 2.Se pune la caramelizat intr-o cratita 300 ml zahar.Cand s-a caramelizat se toarna pe o hartie de copt si se lasa la racit.Cand s-a racit se macina in robotul de bucatarie.Se bate frisca (500 ml) cu mixerul pana se ingroasa pe urma se amesteca cu zaharul(caramel) macinat si nuca 240 g.Se incepe asamblarea tortului.Se aseaza prima foaie pe platou.Cremele se imparte in 5 parti daca doriti sa va fie mai usor la umplut foile.Pe foaia asezata pe platou se pune un strat din crema 1.Peste Crema 1 se pune crema 2.Se pune a doua foaie si se procedeaza la fel ca la prima.Se umplu toate foile si se orneaza dupa preferinte.Eu am ales martipanul si m-am impotmolit putin deoarece este prima data cand il folosesc.A trebuit sa-l pun 30 secunde la microunde si l-am intins pe foaie de copt mai usor.Ornamentele le-am cumparat prin comanda de la Tg.Mures.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort egiptean-0
Tort egiptean-1
Tort egiptean-2
Tort egiptean-3
Tort egiptean-4
Tort egiptean-5
Tort egiptean-6
Tort egiptean-7
Tort egiptean-8

COMENTARII (35)

MIUTA 1

18.01.2011, 22:05

Multumesc tuturor,pupici multi,multi

Adinacarla 1

08.02.2011, 14:34

foarte bun tortul...l-am facut si eu.
Al tau e super decorat felicitari.

MIUTA 1

14.02.2011, 22:59

Multumesc Adinacarla

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04