Tort egiptean

de madi_marin in Torturi, 3 Iun 2012 | 6989 vizualizari

 

De mult mă gândesc să pregătesc tortuleţul acesta cu multă nucă. Iată că a venit momentul şi am profitat să îmi răsfăţ musafirii de azi.Am văzut mai multe reţete pe internet, dar m-am oprit la cea a Andreei (andreeaschinesefood.blogspot.ro). Am modificat un pic, dar în mare parte reţeta e de pe blogul ei.Încercaţi şi voi , e delicios!

 

INGREDIENTE

  • 3 Blaturi:
  • 6 albuşuri
  • 6 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 120 g nuci măcinate
  • Crema:
  • 6 gălbenuşuri
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 3 linguri amidon
  • 300 ml lapte
  • 150 g unt
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Nucă pralinată:
  • 150 g zahăr
  • 200 g nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean:

Se prepară întâi crema ca să stea la rece: într-un vas se amestecă gălbenuşurile cu zahărul,vanilia, amidonul şi laptele. Se pune amestecul la foc mic şi se amestecă continuu până se obţine o budincă. Se lasă să se răcească bine, apoi se amestecă cu untul la temperatura camerei , frişca bătută spumă tare şi pralina care se obţine caramelizând zahărul şi amestecându-l cu nuca,apoi se toarnă totul pe o farfurie unsă cu unt şi când s-a răcit se zdrobeşte la robotul de bucătărie sau cu un făcăleţ. Se dă crema la frigider.

Se prepară blaturile: 2  albuşuri se bat spumă cu un praf de sare sau câteva picături de zeamă de lămâie, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până ce acesta s-a dizolvat complet.Se adaugă şi 40 g nuci măcinate amestecate cu 1 lingură de făină. Se omogenizează compoziţia şi se toarnă în tava rotundă cu marginea detaşabilă cu diametrul de 26 cm(se paote să fie şi mai mică).Se coace fiecare blat cam 20-25 de minute. Se dau la răcit.

Asamblare: blat,cremă,blat,cremă,blat şi deasupra cremă, apoi un strat de nucă pralinată. Se dă la rece până a doua zi.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort egiptean 165301
retete culinare - Tort egiptean 165302
retete culinare - Tort egiptean 165303

COMENTARII (69)

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 06:54

delicios tort

babi5 1

23.12.2013, 07:15

Steffy 1

19.10.2014, 22:35

Incercam si noi tortuletul tau. O intrebare: blaturile nu le insiropam cu nimic?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!