Tort Egiptean

de Ela68 in Torturi, 27 Feb 2013 | 16180 vizualizari

 

Un tort super-cremos si foarte gustos. M-am inspirat de la Andreea ( andreeachinesefood )

 

INGREDIENTE

  • Pentru un singur blat :
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingura faina
  • 40 gr alune de padure macinate ( eu am combinat cu migdale)
  • crema I :
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 340 ml lapte
  • 170 g unt
  • Crema de praline II :
  • 200 gr zahar
  • 140 gr alune+migdale tocate marunt
  • 200 ml frisca
  • Pentru ornat :
  • fulgi de migdale si nebunii din zahar ars.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Blat : Se prajesc alunele si migdalele si se macina. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul , apoi faina si migdalele (plus alunele ) macinate. Se coace intr-o forma cu diametrul de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. In reteta originala, coacerea blatului se facea intr-o forma de 24 cm, insa pentru realizarea unui blat mai inalt recomand folosirea unei forme mai mici. 

Se pregatesc 3 blaturi separate.

Pentru crema I : Se bat mai intai galbenusurile cu zaharul, se adauga amidonul si laptele si se amesteca pe foc cu un tel. Dupa ce s-a fiert si a devenit ca o budinca, se adauga untul si se amesteca pana la incorporare.

Pentru crema II : Se caramelizeaza zaharul si-l turnam pe o hartie de copt unde-l lasam sa se raceasca.Maruntim caramelul si-l amestecam cu alunele si migdalele tocate. Recomand caramelul sa fie maruntit foarte fin, altfel incat sa nu se simta bucati mari (se topesc destul de greu in crema). Il amestecam apoi cu frisca, rezultand ce-a de-a doua crema.

Montaj :  o foaie de blat, un strat de crema de vanilie, un strat de crema de praline, a doua foaie de blat, etc...pana la terminarea ultimei creme.

Ornam cu migdale si tzepi de zahar ars.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Egiptean 207339
retete culinare - Tort Egiptean 207340
retete culinare - Tort Egiptean 207341
retete culinare - Tort Egiptean 207342
retete culinare - Tort Egiptean 207343
retete culinare - Tort Egiptean 207344
retete culinare - Tort Egiptean 207345
retete culinare - Tort Egiptean 207346
retete culinare - Tort Egiptean 207347
retete culinare - Tort Egiptean 207348
retete culinare - Tort Egiptean 207349
retete culinare - Tort Egiptean 207350

COMENTARII (36)

Ela68 1

21.03.2014, 19:47

Asa e Sidy

Alexandra Burz 1

26.05.2014, 15:43

Genial...incercat cu prima ocazie

Ela68 1

26.05.2014, 16:10

Tx Alexandra

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!