Tort Egiptean

de Dea_Dea in Torturi, 21 Mar 2013 | 3437 vizualizari

 

Un tort rafinat!!

 

INGREDIENTE

  • Foile -pentru o foaie (Se fac 3 foi)
  • 2 albusuri,
  • 2 linguri de zahar,
  • 1/2 lingura de faina,
  • 40 g alune macinate ( sau nuci).
  • Crema 1
  • cele 6 galbenusuri ramase
  • 6 linguri de zahar,
  • 340 ml lapte,
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 100-150 ml frisca ,
  • esenta de vanilie.
  • Crema 2
  • 200 ml frisca,
  • 150 g zahar,
  • 120 g alune zdrobite bucati mai mari
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Si incepem:

Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Amestecam faina cu nucile macinate si se adauga la compozitia de albusuri. Se coace pe o hartie de copt taiata pe diametrul de 24 cm, la foc mic pana este rumena. Se scoate si se face urmatoarea foaie...si apoi urmatoarea.

Apoi urmeaza crema 1.

Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon (sau faina), zahar si laptele adaugat treptat, se pune pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa ca o budinca. O lasam sa se raceasca. Intr-un castron se bate frisca si se incorporeaza crema fiarta.

Pentru crema 2, topim zaharul si il turnam in strat subtire pe o hartie de copt, il lasam sa se raceasca si il zdrobim (eu l-am bagat in robot impreuna cu alunele de padure)

Batem frisca tare si adaugam caramelul+alunele zdrobite

Il montam in felul urmator: o foaie, 1/3 crema 1, 1/3 din crema 2, foaie...la fel ...iar ultimul strat sa fie de crema 2.

Se lasa la rece cateva ore,timp in care caramelul se mai topeste putin in frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata,nuci si lapte condensat