Tort Egiptean

de Micutza Luana in Torturi, 29 Mar 2014 | 5730 vizualizari

 

in reteta originala nu este blatul de pandispan !

 

INGREDIENTE

  • pentru foi
  • 6 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 4/2 lg faina
  • 150 gr alune macinate (sau nuci)
  • Blatul
  • din 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • Crema de galbenusuri
  • 6 galbenusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg rase faina sau amidon
  • 170 gr unt
  • esenta de vanilie
  • Crema de frisca si caramel
  • 200 gr zahar
  • 12o gr alune (sau nuci )
  • 200 ml smantana pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Foile

Albusurile se bat spuma cu zaharul pana devine o bezea.

Se adauga faina si alunele macinate cu telul sau o spatula .

Se unge baza unei tavi de 24 cm cu ulei sau hartie de copt si intindem compozita uniform ( nu toata, de aici trebuie sa coacem 3 foi ) .

Se da la cuptorul incins 20-25min.

Blatul

Se separa ouale, albusul se bate spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si faina . Se da la cuptor circa 25-30 min.

Crema de galbenusuri

Se amesteca galbenusurile cu faina sau amidonul apoi adaugam zaharul si laptele putin cate putin ca la budinca. Se pune pe foc circa 6 min. Se da deoparte se adauga cateva picaturi de vanilie si se lasa la racit. Untul se bate bine si se adauga treptat peste crema de gabenusuri.

Crema caramel.

Se pune zaharul intr-o cratita si se caramelizeaza la foc mic . Cand este gata se toarna fierbinte pe o foaie de copt unsa cu ulei. Se lasa la racit , apoi se zdrobeste cu ce aveti la indemana. Se bate smantana se amesteca cu praful caramel si alunele macinate .

Asamblare .

Se pune o parte din blat crema , foaie de nuca crema, blatul din nou crema si tot asa pana terminam .

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Egiptean-0
Tort Egiptean-1

COMENTARII (27)

Micutza Luana

Micutza Luana 1

30.03.2014, 19:42

anca_rm

anca_rm 1

31.03.2014, 15:50

cred ca e tare bun

Micutza Luana

Micutza Luana 1

31.03.2014, 19:15

anca este

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!