Tort Egiptean

de Lau in Torturi, 19 Feb 2015 | 6852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat vom avea nevoie de 3 foi
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 40 g nuca macinata
  • Crema de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • Crema de frisca
  • 300 g smantana grasa
  • 100 g zahar
  • Krantz
  • 150 g migdale
  • 100 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul. Adaugam faina amestecata cu nuca macinata, amestecam cu o paleta cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul incalzit pana se rumeste usor. Repetam la fel si cu celelalte 2 foi.

Crema de vanilie: laptele il punem la incalzit intr-o cratita, ntre timp mixam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Adaugam treptat laptele caldut, amestecand contiuu, turnam compozitia inapoi in cratita si punem pe foc pana ce se ingroasa. Luam cratita de pe foc si adaugam untul mixat inainte, esenta de vanilie si amestecam bine, acoperim cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Krantz: intr-o cratita punem zaharul si cand s-a caramelizat adaugam migdalele, amestecam si turnam pe o folie de aluminiu. Il lasam sa se raceasca dupa care il tocam marunt.

Crema de frisca: mixam smantana cu zaharul pana rezulta o compozitie pufoasa, adaugam jumatate de krantz si amestecam

Asamblare: pe un platou asezam prima foaie, adaugam un sfert din crema de vanilie, un sfert de frisca si repetam cu celelalte foi.

Ungem blatul cu frisca si tapetam cu krantzul ramas

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Egiptean 367714
retete culinare - Tort Egiptean 367715
retete culinare - Tort Egiptean 367716
retete culinare - Tort Egiptean 367717
retete culinare - Tort Egiptean 367718

COMENTARII (26)

iulia10 1

08.03.2015, 18:59

buuun! :*

Lau 1

08.03.2015, 21:24

gaby_gabytza 1

01.04.2015, 10:54

deliciooos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55