Tort egiptean

de Valclaudia in Torturi, 1 Dec 2015 | 2912 vizualizari

 

La multi ani, Romania!

 

INGREDIENTE

Foile cu nuca (inmultiti cu 4, pentru ca avem nevoie de 4 foi):

  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar tos
  • 2 linguri faina proaspat cernuta
  • 50 gr. nuca prajita si macinata

Crema de vanilie:

  • 12 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 500 ml lapte dulce
  • 4 linguri faina proaspat cernuta
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 250 gr. unt sau margarina Rama
  • 3 plicuri zahar vanilat

Crema de frisca:

  • 500 ml frisca Hulala
  • 200 ml smantana dulce (de gatit)

Kranz:

  • 250 gr. nuca prajita macinata mare sau taiata grosier
  • 8 linguri zahar pentru caramelizat

Decor:

  • 200 gr. nuca prajita si taiata grosier
  • 150 ml frisca lichida Hulala

     

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean:

Eu am preparat de seara foile pe rand,astfel:

-am prajit nuca usor, apoi am trecut nuca prin robot;

-am preincalzit cuptorul la 175 grade;

-am separat cate 3 albusuri de galbenusuri, le-am batut spuma cu cate un praf de sare, apoi am adaugat cate 3 linguri zahar tos si am mixat pana am obtinut o spuma ferma;

-am adaugat faina in ploaie, am amestecat cu grija sa nu iasa aerul din spuma de albusuri,apoi am incorporat nuca prajita si macinata in compozitie;

-am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am copt apoi foaia cca 8-10 minute;

-am scos cu grija foaia din tava, nu am desprins hartia si am procedat la fel si cu celelalte 3 foi.

A doua zi am preparat crema de vanilie:

-am amestecat cele 12 galbenusuri cu 12 linguri zahar tos, 3 plicuri de vanilie, 4 linguri amidon alimentar, 4 linguri de faina proaspat cernuta, toate intr-un vas cu fund dublu., cu ajutorul unui tel;

-am dat cratita la foc mic si am adaugat in fir subtire laptele,amestecand incontinuu pana am obtinut o crema de consistenta unei budinci ferme;

-am lasat pana s-a racit complet crema de vanilie, apoi am adaugat untul (sau margarina) la temperatura camerei;

Kranzul l-am preparat dupa cum urmeaza:

-am topit intr-o craticioara la foc mic 8 linguri de zahar pana a devenit lichid si a obtinut o superba culoare aurie;

-am turnat apoi zaharul fierbinte pe o foaie din silicon, l-am lasat la racit;

-am rupt cu mana bucati de zahar, apoi l-am zdrobit la robot;

-am adaugat si 250 gr. nuca prajita peste zaharul caramelizat si le-am zdrobit impreuna obtinand un kranz crocant si delicios;

Pentru crema de frisca:

- am mixat frisca lichida impreuna cu smantana pentru gatit pana am obtinut o crema ferma. 1/2 din kranzul obtinut l-am incorporat in aceasta crema.

Asamblarea:

-am asezat o foaie pe tava/platou, am desprins cu grija hartia de copt si am uns foaia cu un strat generos de crema de vanilie;

-am presarat peste crema de vanilie un strat de kranz, apoi am acoperit kranzul cu un strat de crema de frisca;

-am aszat a doua foaie, din nou desprinzant cu grija hartia, am uns-o cu crema de vanilie,am presarat kranz si iar am acoperit cu crema de frisca.... am repetat procedura de inca doua ori si am obtinut un tort inalt numai bun de decorat :)

-am acoperit tortul cu restul de crema de vanilie,l-am decorat cu frisca batuta si nuca prajita taiata grosier.

E ceva de munca, dar cu siguranta merita efortul pentru ca iese un tort extrem de delicios!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort egiptean-0
Tort egiptean-1
Tort egiptean-2
Tort egiptean-3
Tort egiptean-4
Tort egiptean-5
Tort egiptean-6
Tort egiptean-7
Tort egiptean-8
Tort egiptean-9
Tort egiptean-10
Tort egiptean-11
Tort egiptean-12
Tort egiptean-13
Tort egiptean-14
Tort egiptean-15
Tort egiptean-16
Tort egiptean-17
Tort egiptean-18
Tort egiptean-19

COMENTARII (16)

miki_a

miki_a 1

02.12.2015, 12:54

Super tort!!!

Gicuta69

Gicuta69 1

03.12.2015, 08:51

Minunat!

Corinuta

Corinuta 1

12.12.2015, 17:12

grozav tort!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!