Tort egiptean (de ziua mea)

de lacrimioara in Torturi, 15 Mar 2011 | 2341 vizualizari

 

cum a fost ziua mea de nastere trebuia sa fac ceva dulce si m-am hotarat sa fac ceva gustos. Demult am pus ochi pe reteta asta si am ales tortul acesta care e nemaipomenit de gustos, nu e aratos dar e gustos e super

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 6 albusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 140 nuca macinata( sau alune).

Crema1:

  • 6 galbenusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • 340 ml lapte,
  • 2 linguri amidon,
  • 170 grame unt,
  • esenta vanilie.

Crema2:

  • 200 ml frisca lichida,
  • 150 grame zahar,
  • 120 nuci zdrobite.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean (de ziua mea):

Preparare foi:

albusurile se bat spuma cu  zaharul tare dupa care adaugam faina si nucile macinate si coacem foile intr-o tava rotunda.

 O ungem cu unt si punem o parte din compozitie; facem 3 foi si  le coacem pe rand 15 minute fiecare pana se rumenesc, dupa care le lasam sa se raceasca si ne ocupam de crema 1.

Galbenusurile se amesteca cu faina  zaharul si laptele. Punem compozitia la foc mic si amestecam incontinuu pana se ingroasa. O luam de pe foc si o lasam la racit .Frecam untul bine si il incorporam in crema de galbenusuri  cand  a ajuns la temperatura camerei, putin calduta  si amestecam bine

  O lasam deoparte si ne ocupam de caramel.

Preparare crema 2:

zaharul se pune la foc si se topeste; cand a devenit caramel il turnam pe hartie ,sau altceva, unsa cu ulei

Dupa ce s-a  racit putin il luam si il punem intr-o punga si il zdrobim cu sucitorl.

Batemj frisca si cand s-a intarit punem nuca zdrobita sau alune,  cum preferati .Eu am pus de amandoua si zaharul faramitat. Asamblare:punem foaie,o parte din crema 1 si o parte din  crema 2,foaie iar crema 1 si apoi crema 2 ,iar foaie si la final  la fel crema 1 si 2 Ornam cu nuca.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort egiptean (de ziua mea)-0
Tort egiptean (de ziua mea)-1
Tort egiptean (de ziua mea)-2
Tort egiptean (de ziua mea)-3

COMENTARII (23)

adry88

adry88 1

03.06.2011, 11:17

bun bun

Xandrinne

Xandrinne 1

05.11.2011, 07:53

E delicios acest tort, l-am facut si eu de mai multe ori.
Imi place cum ti-a iesit!

mihaelar63

mihaelar63 1

15.03.2015, 01:11

La multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!