Tort egiptean (de ziua mea)

de lacrimioara in Torturi, 15 Mar 2011 | 4862 vizualizari

 

cum a fost ziua mea de nastere trebuia sa fac ceva dulce si m-am hotarat sa fac ceva gustos. Demult am pus ochi pe reteta asta si am ales tortul acesta care e nemaipomenit de gustos, nu e aratos dar e gustos e super

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 6 albusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 140 nuca macinata( sau alune).

Crema1:

  • 6 galbenusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • 340 ml lapte,
  • 2 linguri amidon,
  • 170 grame unt,
  • esenta vanilie.

Crema2:

  • 200 ml frisca lichida,
  • 150 grame zahar,
  • 120 nuci zdrobite.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean (de ziua mea):

Preparare foi:

albusurile se bat spuma cu  zaharul tare dupa care adaugam faina si nucile macinate si coacem foile intr-o tava rotunda.

 O ungem cu unt si punem o parte din compozitie; facem 3 foi si  le coacem pe rand 15 minute fiecare pana se rumenesc, dupa care le lasam sa se raceasca si ne ocupam de crema 1.

Galbenusurile se amesteca cu faina  zaharul si laptele. Punem compozitia la foc mic si amestecam incontinuu pana se ingroasa. O luam de pe foc si o lasam la racit .Frecam untul bine si il incorporam in crema de galbenusuri  cand  a ajuns la temperatura camerei, putin calduta  si amestecam bine

  O lasam deoparte si ne ocupam de caramel.

Preparare crema 2:

zaharul se pune la foc si se topeste; cand a devenit caramel il turnam pe hartie ,sau altceva, unsa cu ulei

Dupa ce s-a  racit putin il luam si il punem intr-o punga si il zdrobim cu sucitorl.

Batemj frisca si cand s-a intarit punem nuca zdrobita sau alune,  cum preferati .Eu am pus de amandoua si zaharul faramitat. Asamblare:punem foaie,o parte din crema 1 si o parte din  crema 2,foaie iar crema 1 si apoi crema 2 ,iar foaie si la final  la fel crema 1 si 2 Ornam cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean (de ziua mea)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

adry88 1

03.06.2011, 11:17

bun bun

Xandrinne 1

05.11.2011, 07:53

E delicios acest tort, l-am facut si eu de mai multe ori.
Imi place cum ti-a iesit!

mihaelar63 1

15.03.2015, 01:11

La multi ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Iulia