Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Ca tot visez eu la Piramide si Tutankamon...Reteta asta o am de la o prietena de pe netolog ,Lu`s.
Foi (de 3 ori cantitatile,se fac 3 foi)
Crema 1
Crema 2
Pt.decorare
Foile
Se fac pe rand.Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare se adauga zaharul si se bat in continuare,apoi faina si alunele ( eu am pus nuci).Compozitia se pune in forma de tort fara pereti,pe coala de copt si se da la cuptorul incins cu focul mic.trebuie sa se usuce ,ca e o bezea.Se repeta operatiunea de 3 ori.
Crema 1
Se amesteca galbenusurile cu amidonul( n-am folosit faina,imi place mai mult amidonul),zaharul si laptele si le punem pe baie de abur pana se ingroasa.Se lasa la racit.untul se amesteca intr-un castron pana devine cremos si se adauga putin cate putin din compozitia racita,la final se pune vanilia.
Crema 2
Caramelizam zaharul si il turnam pe un fund de lemn in strat subtire,cat este caldut il saltam in sus sa nu se lipesca rau sa nu mai putem sa-l dezlipim.Foita de zahar ars dupa ce s-a racit o pisam bine.;frisca se bate spuma tare si se adauga zaharul zdrobit.
Asamblare
Se aseaza o foaie pe platou,apoi 1/3 din crema 1 si 1/3 din crema 2,apoi foaie si air crema 1 si crema 2,ultimul strat este crema 2,cu care se imbraca tortul.La final se orneaza cu alune sau nuci
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult