Tort egiptean Lu`s

de Constelatialeu in Torturi, 24 Ian 2013 | 4918 vizualizari

 

Ca tot visez eu la Piramide si Tutankamon...Reteta asta o am de la o prietena de pe netolog ,Lu`s.

 

INGREDIENTE

Foi (de 3 ori cantitatile,se fac 3 foi)

  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingura faina
  • 40 g alune macinate sau nuci

Crema 1

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 170 g unt nesarat
  • 1 esenta vanilie

Crema 2

  • 200 ml frisca
  • 150 g zahar

Pt.decorare

  • 120 g alune praite si taiate mari sau nuci
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean Lu`s:

Foile

Se fac pe rand.Se bat albusurile spuma tare cu un  praf de sare se adauga zaharul si se bat in continuare,apoi faina si alunele ( eu am pus nuci).Compozitia se pune in forma de tort fara pereti,pe coala de copt si se da la cuptorul  incins cu focul mic.trebuie sa se usuce ,ca e o bezea.Se repeta operatiunea de 3 ori.

Crema 1

Se amesteca galbenusurile cu amidonul( n-am folosit faina,imi place mai mult amidonul),zaharul si laptele si le punem pe baie de abur pana se ingroasa.Se lasa la racit.untul se amesteca intr-un castron pana devine cremos si se adauga putin cate putin din compozitia racita,la final se pune vanilia.

Crema 2

Caramelizam zaharul si il turnam pe un fund de lemn in strat subtire,cat este caldut il saltam in sus sa nu se lipesca rau sa nu mai putem sa-l dezlipim.Foita de zahar ars dupa ce s-a racit o pisam bine.;frisca se bate spuma tare si se adauga zaharul zdrobit.

Asamblare

Se aseaza o foaie pe platou,apoi 1/3 din crema 1 si 1/3 din crema 2,apoi foaie si air crema 1 si crema 2,ultimul strat este crema 2,cu care se imbraca tortul.La final se orneaza cu alune sau nuci

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean Lu`s" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean