Tort egiptean- pentru aniversarea parintilor

de lili in Dulciuri, 17 Iul 2011 | 4898 vizualizari

 

In 15 iulie parintii mei au implinit o anumita varsta... Sunt nascuti in aceeasi zi, aceeasi luna, acelasi an. Azi i-am sarbatorit...asa ca am facut pentru ei un tort egiptean.
Reteta am gasit-o pe blogul Amaliei, dar eu in loc de alune am folosit nuci si in loc de zahar am folosit fructoza. Este un tort foarte bun!!!!

 

INGREDIENTE

Foile:Pentru o foaie

  •     2 albusuri
  •     2 linguri de zahar ( eu am folosit fructoza)
  •     1/2 lingura de faina
  •     40 g alune macinate ( eu am pus nuci)


Pentru crema 1:

  •     6 galbenusuri
  •     6linguri de zahar
  •     340 ml lapte
  •     2 linguri faina sau amidon ( eu am pus amidon)
  •     170 g unt nesarat ( eu am folosit margarina "Rama")
  •     esenta de vanilie


Pentru crema 2:

  •     200 ml frisca
  •     150 g zahar
  •     120 g alune zdrobite bucati mai mari ( eu am pus nuca)

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean- pentru aniversarea parintilor:

 
Prima data facem foile; batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri. Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem frumoas foaia si coacem la foc mic timp de 25 minute. Intre timp spalam ustensilele si ne pregatim de a 2-a foaie. Repetam actiunea si coacem inca 2 foi ( in total vor fi 3).

 Dupa ce-am facut foile ne apucam de crema. Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon , zahar si laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca .Untul (margarina) il mixam  bine si il adaugam in compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si crema este gata.

Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca ( alune ) zdrobit si el.
Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie,1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.

Lasam la frigider cateva ore, timp in care caramelul se va topi putin in frisca.

L-am ornat cu frisca si ornamente din pasta de zahar.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort egiptean- pentru aniversarea parintilor-0
Tort egiptean- pentru aniversarea parintilor-1
Tort egiptean- pentru aniversarea parintilor-2

COMENTARII (32)

Teo

Teo 1

18.07.2011, 22:51

la multi ani! sa fie sanatosi!

lili

lili 1

19.07.2011, 15:02

va multumesc la toate pentru urari..pupici

lilik

lilik 1

26.07.2011, 16:36

La cat mai multi ani fericiti si impliniti sa ii tina Domnul sanatosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!