Desert tort Egiptean

de Dea_Dea in Torturi, 21 Apr 2013 | 98699 vizualizari

 

Un tort fin si rafinat si o luna de Bucataras!

 

INGREDIENTE

  • Foi : (se vor face 3 foi, exact din aceleasi ingrediente din lista de mai jos)
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1/2 lingura faina
  • Crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 375 ml lapte
  • 150 ml frisca
  • Crema 2:
  • 120 gr alune
  • 2 linguri de zahar
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Egiptean:

Foi: Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana devine ca o bezea. Amestecam nucile macinate si la final se adauga faina. Se coace pe o hartie de copt taiata pe diametrul de 24 cm, la foc potrivit pana este rumena. Se scoate si se face urmatoarea foaie...si apoi urmatoarea.

Crema 1: Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon (sau faina), zahar si laptele adaugat treptat, se pune pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa ca o budinca. O lasam sa se raceasca. Intr-un castron se bate frisca si se incorporeaza crema fiarta.

Crema 2: Topim zaharul si il turnam in strat subtire pe o hartie de copt, il lasam sa se raceasca si il zdrobim. Alunele se zdrobesc si ele bucati.

Batem frisca tare si adaugam caramelul+alunele zdrobite.

Il montam in felul urmator: o foaie, 1/3 crema 1, 1/3 din crema 2, foaie...la fel ...iar ultimul strat sa fie de crema 2.

Se lasa la rece cateva ore, timp in care caramelul se mai topeste putin in frisca.

Se orneaza dupa cum dorim, eu am folosit alune si ciocolata.

TIPS-URI

1

 Ingredientele sunt pentru o foaie, insa avem nevoie de trei foi, deci inmultiti cu 3 cantitatile de mai sus :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

ionela2682 1

22.04.2013, 09:34

Doar 1 luna??aveam impresia ca te stiu de mai multa vreme!!!

cdiana 1

04.08.2013, 21:20

Am facut acest tort ieri, este un deliciu. A fost foarte apreciat de toata lumea, este exceptional.
Singura remarca este ca, la o oala cu diametru de 24 cm, la cantitatile date, foile nu ies atat de groase ca in poze. Au iesit mult mai subtiri si am scos destul de greu hartia de copt de pe ele.

Ligia Bxl 1

16.01.2014, 11:30

arata super Andreea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si mascarpone