Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

de Andra_Constantinescu in Torturi, 8 Dec 2015 | 4269 vizualizari

 

Heee...si-a trecut un an de cand sunt pe Bucataras.ro. Ce repede trece timpul asta...


Pe langa asta, tortul este si pentru Mos Craciun. M-am inspirat de la gaby_d, deyutzky si Andreea si am adaptat toate retetele la forma mea de copt, la gusturile mele si la ingredientele pe care le aveam deja prin casa. Este un tort foarte bun, care seamana cu prajitura aceea Contesa despre care va povesteam in interviu ca imi place atat de mult. Oricum, am facut rost si de reteta ei dintr-o revista si sper sa v-o prezint intr-o zi.


 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o foaie (se fac 3 foi):
  • doua albusuri;
  • un praf de sare;
  • doua linguri zahar;
  • o lingura cu varf si una rasa de faina;
  • 40 g nuca macinata.
  • Crema de vanilie:
  • un plic budinca de vanilie;
  • 500 ml lapte;
  • 6 galbenusuri;
  • 6 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 150 g unt moale.
  • Crema de frisca si nuci caramelizate:
  • 300 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 150 g nuca macinata;
  • 7 linguri zahar.
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 150 g nuca macinata.
  • Este necesara o forma detasabila de tort cu diametrul de 26 cm.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro:

Pregatirea folior:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga faina si se incorporeaza incet cu o spatula de silicon, apoi se incorporeaza si nucile macinate. Compozitia se pune in forma detasabila de tort tapetata cu hartie de copt. Se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se desface forma detasabila si se ia foaia cu tot cu hartia de copt, lasandu-se sa se raceasca.

Se prepara si celelalte doua foi dupa aceiasi pasi.

Pregatirea cremei de vanilie:

Intr-un castron se pun praful de budinca de vanilie, 4 linguri de lapte, galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie si se amesteca. Restul de lapte se pune la fiert si cand este aproape de clocotire se adauga compozitia din castron. Se mai pune la fiert la foc mic, mestecand continuu pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca complet. Dupa aceea, crema se mixeaza cu untul moale, adaugand putin cate putin.

Pregatirea cremei de frisca si nuci caramelizate:

Zaharul se caramelizeaza, apoi nucile macinate se pun peste el si se amesteca. Nucile caramelizate se pun la racit pe o hartie de copt. Dupa ce s-au racit, se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc.

Se bate frisca si se amesteca cu nucile caramelizate maruntite.

Asamblare:

In forma detasabila de tort se pune o foaie, desprinzand-o usor de hartia de copt. Se adauga crema de vanilie, apoi crema de frisca si nuci caramelizate. Se continua cu foaie + crema de vanilie + crema de frisca si nuci caramelizate + foaie + crema de vanilie + crema de frisca si nuci caramelizate. Tortul se introduce la frigider pentru 2-3 ore pentru a se aseza bine. 

Dupa trecerea acestui interval de timp, se bate frisca, se scoate tortul din frigider si cu ajutorul unu cutit se desprinde de peretii formei, apoi aceasta se poate deschide. Tortul se pune cu tot cu tava de la forma detasabila pe un platou mare. Cu ajutorul unui cutit se uniformizeaza crema de pe tort, apoi se imbraca tot intr-u strat subtire de frisca. Se "arunca" nuci macinate pe el, iar la final se orneaza cu frisca deasupra, cu ajutorul unui posh. Se baga din nou la frigider pentru 20-30 de minute, dupa care se poate servi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416000
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416001
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416002
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416003
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416004
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416005
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416006
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416007
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416008
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416009
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416010
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416011
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416012
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416013
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416014
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416015
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416016
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416017
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416018
retete culinare - Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro 416019

COMENTARII (34)

Rux 1

08.12.2015, 22:45

Wow! Cel mai bun tort!Feliiicitari!

dantes 1

09.12.2015, 12:17

delicios!

miki_a 1

09.12.2015, 14:14

Deosebit! Felicitari si mult succes si de aici inainte!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D