Tort Ema

de Constelatialeu in Torturi, 11 Dec 2015 | 3179 vizualizari

 

Mos Craciun ti-am adus si-un tort, am vrut eu sa fac ceva frumos dar nu prea mi-a iesit, poate data viitoare exersez mai mult... in fine,pana la urma gustul conteaza...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema
  • 400 g crema fineti
  • 200 g unt cu 70% grasime
  • 100 g smantana dulce 40% grasime
  • 2 galbenusuri
  • Decor bada de ciocolata
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • drajeuri colorate
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ema:

Blat: Am pregatit blatul cu o zi inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi, asta cand nu esti presat de timp.Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Galbenusurile cu zaharul le-am frecat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat nuca macinata si faina, am omogenizat. Am incorporat albusul batut spuma avand grija sa amestec de jos in sus cu miscari lente. Am tapetat cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 18 cm si am turnat compozitia in forma, am dat forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii, se stinge focul la cuptor si se lasa usa cuptorului intredeschisa sa se raceasca bine blatul. A doua zi se taie in 4.

Sirop: Apa cu zaharul pe foc sa dea in 2-3 clocote, se stinge focul si se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Crema: Untul la temperatura camerei se amesteca cu smantana si galbenusurile apoi se adauga crema fineti, mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Decor : Pe o folie cu bule, taiata la dimensiunea blatului, am taiat-o in colturi, presaram drajeuri colorate si apoi intindem ciocolata topita, lasam sa se raceasca suficient cat sa nu curga si imbracam tortul cu ea, trebui lucrat cu rabdare si atentie, nu mi-a iesit chiar  cum am vrut, dar nici catastrofa nu-i, se putea si mai rau..

Asamblare: Pe o farfurie asezam prima foaie de blat o insiropam intindem crema, apoi foaia a doua,insiropam iar crema, foaia a treia, insiropam, intindem crema, ultima foaie insiropata si apoi imbracam tortul in crema, suficient de multa ca sa se poate lipi banda de ciocolata. Apoi lipim banda cum am explicat mai sus, dam tortul la congelator, dupa ce se intareste bine ciocolata scoatem tortul si dezlipm banda de folie.....cam asta-i toata treaba....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Xandrinne 1

12.12.2015, 13:01

Ela68 1

12.12.2015, 15:19

foarte bun, crema este extra

Andra_Constantinescu 1

13.12.2015, 23:16

Foarte bun si frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu banane caramelizate