Tort Ema

de Constelatialeu in Torturi, 11 Dec 2015 | 1064 vizualizari

 

Mos Craciun ti-am adus si-un tort, am vrut eu sa fac ceva frumos dar nu prea mi-a iesit, poate data viitoare exersez mai mult... in fine,pana la urma gustul conteaza...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema
  • 400 g crema fineti
  • 200 g unt cu 70% grasime
  • 100 g smantana dulce 40% grasime
  • 2 galbenusuri
  • Decor bada de ciocolata
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • drajeuri colorate
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ema:

Blat: Am pregatit blatul cu o zi inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi, asta cand nu esti presat de timp.Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Galbenusurile cu zaharul le-am frecat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat nuca macinata si faina, am omogenizat. Am incorporat albusul batut spuma avand grija sa amestec de jos in sus cu miscari lente. Am tapetat cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 18 cm si am turnat compozitia in forma, am dat forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii, se stinge focul la cuptor si se lasa usa cuptorului intredeschisa sa se raceasca bine blatul. A doua zi se taie in 4.

Sirop: Apa cu zaharul pe foc sa dea in 2-3 clocote, se stinge focul si se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Crema: Untul la temperatura camerei se amesteca cu smantana si galbenusurile apoi se adauga crema fineti, mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Decor : Pe o folie cu bule, taiata la dimensiunea blatului, am taiat-o in colturi, presaram drajeuri colorate si apoi intindem ciocolata topita, lasam sa se raceasca suficient cat sa nu curga si imbracam tortul cu ea, trebui lucrat cu rabdare si atentie, nu mi-a iesit chiar  cum am vrut, dar nici catastrofa nu-i, se putea si mai rau..

Asamblare: Pe o farfurie asezam prima foaie de blat o insiropam intindem crema, apoi foaia a doua,insiropam iar crema, foaia a treia, insiropam, intindem crema, ultima foaie insiropata si apoi imbracam tortul in crema, suficient de multa ca sa se poate lipi banda de ciocolata. Apoi lipim banda cum am explicat mai sus, dam tortul la congelator, dupa ce se intareste bine ciocolata scoatem tortul si dezlipm banda de folie.....cam asta-i toata treaba....

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Ema-0
Tort Ema-1
Tort Ema-2
Tort Ema-3
Tort Ema-4
Tort Ema-5
Tort Ema-6
Tort Ema-7
Tort Ema-8
Tort Ema-9
Tort Ema-10
Tort Ema-11
Tort Ema-12
Tort Ema-13
Tort Ema-14

COMENTARII (34)

Xandrinne

Xandrinne 1

12.12.2015, 13:01

Ela68

Ela68 1

12.12.2015, 15:19

foarte bun, crema este extra

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

13.12.2015, 23:16

Foarte bun si frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!