Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras

de Catalina L in Dulciuri, 11 Feb 2016 | 928 vizualizari

 

Astazi 11 februarie sarbatoresc 1 Anisor de Bucataras- multumesc la toti si viata lunga acestui site.


Profit de acest Tort, pe care  de fapt l-am facut  pentru aniversarea varstei de 12 ani a fiului meu ....

 

INGREDIENTE

Blat de tort:

  • 250 gr ciocolata neagra desert
  • 6 oua
  • 100 gr de unt
  • 150 gr de zahăr
  • 40 gr amidon de porumb
  • 40 gr făină
  • 1 pachetel praf de copt

Crema de mascarpone cu vanilie:

  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr de smântână
  • 80 gr de zahăr pudră
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 albușuri de ou

Glazura "ganache": va va ramane, puteti face 2/3 cantitati

  • 200 gr ciocolata neagra desert
  • 25 ml smantana lichida
  • 50 gr de miere (am pus 30 gr)

Decor: bombonele, Kit Kat etc.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras:

Topiti ciocolata la "bain-marie" cu două linguri de apă.

Adaugam untul taiat cubulete si se amesteca bine.

Adaugăm treptat gălbenușurile de ouă și zahărul. Se amestecă bine.

Se toarna treptat apoi făina amestecată cu amidonul si praful de copt.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.

Se incorporeaza delicat albusul batut cu amestecul de ciocolată.

Ungem  cu unt formele de silicon și se toarnă compozitia in fiecare forma.

Coaceți 30-35 minute la 180 ° C (verificați cu o scobitoare).

Crema de mascarpone cu vanilie:

Bateti bine smântâna cu zahărul, extractul de vanilie si crema de mascarpone. 

Bateti albusurile spuma, apoi le amestecati ușor cu crema. Dati la frigider. 

Glazura " Ganache " :

Topiti ciocolata rupta bucățele la "bain -marie. 

Se pune la fiert crema și mierea într-o cratiță mică și se da un cloclot.

Se toarna crema peste ciocolata treptat amestecand in continuu.

Se lasa un pic sa se raceasca.

Montare:

Taiem fiecare blat în 2 discuri.

Distribuiți crema de vanilie pe cel mai mare disc. Așezați al doilea disc, apoi acoperiti cu crema.

Repetați cu celelalte 2 blaturi si puneti-le unul peste altul.

Eu m-am "amuzat" si am introdus inauntru bomboane mici Smarties (nu copiati :)) - cand am taiat nu se vedeau erau acoperite de crema). Ornati cu crema peste tot si puneti tortul la frigider.

Am pregătit tortul seara și am făcut glazura dimineața (cel putin 4-5 ore inainte de servire).

Așezați tortul pe un gril (puneti o tava dedesupt pentru  a recupera excesul de  glazura).

Se toarnă glazura peste tort pentru a-l acoperi complet. 

Puteți să-l puneti în frigider și decora când glazura începe să cristalizeze.

Eu l-am decorat imediat și apoi l-am pus pe platoul de servire.

Puneți tortul la rece în frigider- a taia si a consuma după 4-5 ore. 

Cu restul de glazura am facut Ciocolatele cu chips de banana

Poftă bună !!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-0
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-1
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-2
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-3
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-4
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-5
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-6
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-7
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-8
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-9
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-10
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-11
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-12
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-13
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-14
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-15
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-16
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-17
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-18
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-19
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-20
Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras-21

COMENTARII (18)

Catalina L

Catalina L 1

11.02.2016, 14:37

multumesc din suflet, va pup pe toti

Constelatialeu

Constelatialeu 1

11.02.2016, 17:54

La multi ani !

Rocsi

Rocsi 1

11.02.2016, 20:01

Felicitari Catalina si sa ne incanti mereu cu retete delicioase, asa cum o faci doar tu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!