Tort exotic

de La Ancuta in Torturi, 17 Apr 2012 | 7147 vizualizari

 

Saptamana trecuta mi-am sarbatorit sotul, si cum altfel decat cu un tort special. Este o combinatie foarte interesanta de arome. Sper sa va placa si sa-l incercati (despre tort vorbim, sa fie clar :))).

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 100 g alune de padure nesarate
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt
  • 50 g faina

Jeleu de visine:

  • 1 cana visine fara samburi
  • 100 ml suc de porocale
  • 100 ml apa
  • 50 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 7 g gelatina
  • Mousse de mango:
  • 1 mango
  • 80 g zahar
  • 150 ml suc de portocale
  • 220 ml smantana pentru frisca
  • esenta de portocale
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 13 g gelatina

Crema de lapte condensat:

  • 1 cutie lapte condensat (397 g)
  • 1 banana
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 70 g coniac
  • 100 ml lapte
  • 16 g gelatina
  • 50 ml apa pentru diluat gelatina

Jeleu de mango:

  • 1 mango
  • 400 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 lingura esenta de lamaie
  • 6 g gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort exotic:

Incepem cu pregatirea blatului. Mixam bine ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul.Adaugam apoi untul topit si esenta. Adaugam alunele macinate si faina in compozitie, amestecand usor.
Turnam compozitia in tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit tava cu diametrul de 26 cm.
Coacem in cuptorul preancalzit, la foc mediu timp de 20-30 de minute.
Scoatem blatul de un gratar de bucatarie si il lasam la racit.

Intre timp ne ocupam de jeleul de visine. Punem gelatina la hidratat in 5 linguri de apa rece.
Mixam visinele iar apoi le amestecam cu restul ingredientelor. Punem totul la foc si lasam sa fiarba cateva minute.
Dam de pe foc si cand s-a racorit putin (atat cat sa nu mai arda la deget) adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se dizolva.
Turnam jeleul in forme (eu am folosit doua cutii patrate) si dam la frigider pana se intareste.

Pana sta jeleul la frigider, ne ocupam de mousse-ul de mango. La inceput punem gelatina la hidratat in 50 ml apa rece.
Curatam fructul de mango si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Il punem apoi la fiert impreuna cu zaharul si sucul de portocale. Lasam sa fiarba 4-5 minute apoi il dam de pe foc si il pasam cu mixerul vertical.

Lasam sa se raceasca putin, cat sa nu mai friga la deget, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca si intre timp mixam bine smantana pentru frisca.

Adaugam frisca batuta peste pasta de mango racita si amestecam usor.
Montam in jurul blatului un inel de tort si turnam mousse-ul de mango. Dam la frigider pana se intareste.

Dupa ce s-a intarit crema, aranjam jeleul de visine in mijlocul tortului si incepem sa pregatim crema de lapte condensat.
Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa rece.
Laptele il punem la incalzit. Luam de pe foc si adaugam gelatina hidratata.
Pasam banana cu o furculita si o adaugam in laptele condensat. Cand laptele a ajuns la temperatura camerei il amestecam cu laptele condensat. La final adaugam coniacul si esenta.

Turnam crema peste tort si dam la frigider pana se intareste.

Urmeaza apoi ultimul strat: jeleul de mango.
Curatam fructul si il dam pe razatoare apoi il punem la fiert impreuna cu apa si zaharul. Lasam sa fiarba 15 minute.
Luam de pe foc si mixam cu un mixer vertical. Adaugam esenta de lamaie si cand a atins o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina pe care am hidratat-o in prealabil in 5 linguri de apa rece.

Lasam sa se raceasca apoi il turnam peste crema de lapte condensat.

Dam tortul la frigider pentru inca o ora apoi il decoram dupa preferinte. Eu am folosit piersici din compot si ciocolata alba topita.

Povestea a fost lunga, torul nu a fost chiar asa de greu de preparat cum pare, iar gustul a fost unul senzational.

Multumesc Anto!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort exotic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Maria68 1

18.04.2012, 12:40

La multi ani sotului ,iar tortul este superb

Sim0na 1

18.04.2012, 14:40

La multi ani, sotului!
Foarte frumos tortul!

Valclaudia 1

27.07.2013, 14:51

am luat de la tine azi jeleul de mango! Sa vedem ce-o iesi...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!