Tort exotic

de Roda in Torturi, 8 Mai 2009 | 3333 vizualizari

 

Este un tort fin, delicios si se preteaza la marile sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 100g zahar +5 linguri,
  • 1 praf de vanilie,
  • 100g.faina,
  • 2 linguri amidon alimentar,
  • 1 praf de copt,8 foi de gelatina sau 24g.gelatina incolora,
  • 1 cutie compot de mango,
  • 200g.frisca,
  • 300g.iaurt  cu gust de vanilie,
  • 300g.iaurt natur,
  • 6 foi sau 18g. gelatina rosie,
  • 1 rodie,
  • 4 linguri sirop de rodie sau de zmeura,
  • 6 linguri cocos ras,
  • 1 mango proaspat,
  • 1 buc.carambola(fruct in forma de stea);
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort exotic:

1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu 3 linguri de apa rece.Se adauga, in ploaie, 100g. zahar, apoi galbenusurile ,faina amestecata cu praful de copt si amidonul alimentar.


2.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de 26 cm., se toarna compozitia si se coace 20-25 minute, la 175*C.


2.Se scurg de suc fructele de mango,iar frisca se bate spuma.Cele doua sortimente de iaurt se amesteca si se adauga 5 linguri de zahar.Gelatina incolora se dizolva potrivit instructiunilor de pe pachet si se incorporeaza in iaurt,care se amesteca cu frisca batuta si cu fructele de mango taiate cubulete.


3.Se scoate blatul din forma ,se ia hartia de copt si se pune inapoi in forma.Se insiropeaza cu sucul din compot, se pune crema , se netezeste si se pune la rece , in frigider, pentru 1 ora.


4.Se taie rodia in doua si se scot semintele.Se pun semintele intr-un bol.Sucul de rodie se amesteca cu 4 linguri sirop de rodie , se mai adauga apa in asa fel incat sa se obtina 5 dl. de suc si se pune la fiert.Se dizolva gelatina rosie in putina apa rece ,apoi se fierbe in sirop.Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca si apoi se pune pentru 1 ora in frigider.


5.Se scoate tortul din forma, se aseaza pe un platou si se presara cocos ras pe margini.Deasupra se pune compozitia cu gelatina rosie si se orneaza cu seminte de rodie, felii de mango si stelute de carambola.

 

COMENTARII (5)

Roda 1

12.05.2009, 23:37

Si fiindca nu se vede bine ,o voi sterge;cand voi reusi sa clarific imaginea, o voi posta din nou.

Rodie 1

07.10.2010, 23:14

multumesc dereteta, a iesit excelent!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27