Tort exotic

de Roda in Torturi, 8 Mai 2009 | 3370 vizualizari

 

Este un tort fin, delicios si se preteaza la marile sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 100g zahar +5 linguri,
  • 1 praf de vanilie,
  • 100g.faina,
  • 2 linguri amidon alimentar,
  • 1 praf de copt,8 foi de gelatina sau 24g.gelatina incolora,
  • 1 cutie compot de mango,
  • 200g.frisca,
  • 300g.iaurt  cu gust de vanilie,
  • 300g.iaurt natur,
  • 6 foi sau 18g. gelatina rosie,
  • 1 rodie,
  • 4 linguri sirop de rodie sau de zmeura,
  • 6 linguri cocos ras,
  • 1 mango proaspat,
  • 1 buc.carambola(fruct in forma de stea);
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort exotic:

1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu 3 linguri de apa rece.Se adauga, in ploaie, 100g. zahar, apoi galbenusurile ,faina amestecata cu praful de copt si amidonul alimentar.

2.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de 26 cm., se toarna compozitia si se coace 20-25 minute, la 175*C.

2.Se scurg de suc fructele de mango,iar frisca se bate spuma.Cele doua sortimente de iaurt se amesteca si se adauga 5 linguri de zahar.Gelatina incolora se dizolva potrivit instructiunilor de pe pachet si se incorporeaza in iaurt,care se amesteca cu frisca batuta  si cu fructele de mango taiate cubulete.

3.Se scoate blatul din forma ,se ia hartia de copt si se pune inapoi in forma.Se insiropeaza cu sucul din compot, se pune crema , se netezeste si se pune la rece , in frigider, pentru 1 ora.

4.Se taie rodia in doua si se scot semintele.Se pun semintele intr-un bol.Sucul de rodie se amesteca cu 4 linguri sirop de rodie , se mai adauga apa in asa fel incat sa se obtina 5 dl. de suc  si se pune la fiert.Se dizolva gelatina rosie in putina apa rece  ,apoi se fierbe in sirop.Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca  si apoi se pune pentru 1 ora in frigider.

5.Se scoate tortul din forma, se aseaza pe un platou  si se presara cocos ras pe margini.Deasupra se pune compozitia cu gelatina rosie si se orneaza cu  seminte de rodie, felii de mango si stelute de carambola.

 

COMENTARII (5)

Roda 1

12.05.2009, 23:37

Si fiindca nu se vede bine ,o voi sterge;cand voi reusi sa clarific imaginea, o voi posta din nou.

Rodie 1

07.10.2010, 23:14

multumesc dereteta, a iesit excelent!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!