Tort Faberge de Pasti

de Anastasia in Torturi, 13 Apr 2010 | 3429 vizualizari

 

Daca va place acest tort, va invit sa-l votati :) pe pagina de concurs a bucatarasului http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/&p=5 zilnic cate un vot pana la 17 aprile 2010
va multumesc anticipat :D

 

INGREDIENTE

  • Crema 1:
  • 10 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingurita amidon alimentar sau faina
  • 10 g gelatina
  • 100 ml. coniac
  • Crema 2:
  • 150 gr. prune uscate
  • 5 linguri de nutella
  • Ingrediente pentru blat:
  • 3 oua mari
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr. zahar
  • 60 gr faina
  • 110 gr. amidon
  • 1 lingura cacao
  • un pic de sare
  • Pentru finisat:
  • 250 ml. frisca
  • un pachetel intaritor de frisca
  • 7~8 linguri fulgi de cocos
  • Pentru decor :
  • 1 carapace de ou de gasca spalat preventiv si cu oul scos din el
  • 150 gr. ciocolata alba
  • 100 gr. ciocolata amaruie bomboane de caramel de diferite culori ( in cazul meu am folosit rosii si verzi)
  • bulinute pentru cozonac de diferite culori
  • 1 rodie maricica
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Faberge de Pasti:

Preparare crema 1:
Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte ( foarte atent cate putin pentru ca se umfla si sa nu va frigeti mainutele mamicutei si-a taticutei :) ), amestecand repede

Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga siropul fierbinte si se pune pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana.

Adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece.

Lasam crema sa se raceasca si apoi o amestecam mai intai cu frisca si apoi cu albusurile batute spuma.

Preparare crema 2 :
Se da in bender pruna fara samburi impreuna cu nutella si se marunteste pana la consistenta de crema

Preparare blat:
Se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele,aproximativ 45~50 de grade C/luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema/adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in trei ture,amestecand atent cu o spatula de lemn pana se incorporeaza/turnati aluatul intr-o tava cu dimetrul de 20 de cm.unsa cu unt si tapetata dupa aia cu hartie de copt,dar hatia trebuie sa fie numai cat tine fundul tavei, nu si pe margini,apoi ungeti hartia cu unt si o infainati/dati la cuptor pentru 15 minute la foc un pic mai mare de mijlociu la 200 de gr. C/ cand il scoateti de la cuptor il rasturnati atent pe o hartie de copt presarata cu zahar /scoateti hartia unsa cu unt

eu am impartit compozitia pentru blat in jumatate si in una din parti am adaugat o lingura de cacao preventiv eliminand din compozitia de faina cu amidon o lingura inlocuind aceasta cu o lingura de cacao /si am copt astfel doua blaturi de doua culori :)

Asamblare:
Taiati blaturile coapte in jumatate pe orizontal si incepeti asamblare in felul urmator , primul strat alb se unge cu 1/2 din crema apoi se pune peste el al doilea blat cu cacao uns preventiv cu crema din prune cu nutella, apoi inca un blat de cacao uns cu crema din prune si ultimul al patrulea blat alb uns cu crema de zahar ars .
Dati tortul astfel asamblat peste noapte la frigider , asamblarea tortului se face in forma cu inel detasabil, ca sa nu curga crema pana se intareste , dupa aceasta se scoate din forma.

Finisare :
Ungeti peretii tortului cu putina frisca , in asa mod incat sa acoperiti bine marginile blatului ca sa nu fie vizibile.
presarati pe toata suprafata unsa cu frisca fulgii de cocos, decorati marginea tortului cu frisca, folosind forma de steluta de jur imprejurul tortului, presarati deasupra seminte de rodii acoperind toata suprafata tortului.
 
Executare decor :
In primul rand se face oul pentru decorarea tortului in felul urmator, se spala oul de gasca in apa calduta cu putina solutie pentru vase pana cand e foarte curat , faceti o gaurica in partea mai groasa a oului acolo unde se afla camera cu aier cu diametrul de 2~2,5 cm gaura , turnati in el in trei rate cate o lingura plina de ciocolata topita de culoare alba la bain-marie si rotatil in asa fel distribuind ciocolata pe peretii oului in interior , dati-l putin timp la rece pana se intareste ciocolata si repetati aceasta procedura de cel putin 3 ori consecutiv, dupa ce ati obtinut oul turnati in el crema de zahar ars si punetii la fundulet un capacel din ciocolata topita inchizindu-i astfel gaura prin care ati lucrat cu ciocolata si crema , dupa ce sa intarit bine de tot si crema din interiorul oului asta dureaza vre-o doua ore cel putin , puteti sa-i scoateti foarte atent coaja cate o bucatica mica cu o muchie de cutit cum ati fi curatat un cartofior , foarte atent sa nu striviti oul :)

Decorati oul din ciocolata cu caramele strivite in bucatele mai mici si incalzite la microunda pana ce se topesc in forma de niste bilute , ele se vor obtine de diferite dimensiuni , dar fiecare le va potrivi dupa placul sau in functie de culoare si forma , decorati oul si cu bilute pentru cozinac lipindu-le cu ajutorul unei compozitii din zahar topit cu apa cu proportia la o lingurita de zahar 5 picaturi de apa , puteti sa le topiti la microunda .

Executare cos din ciocolata:
Topiti ciocolata amaruie intr-un vas la bain-marie faceti niste dungulite din ciocolata alba in acel vas peste ciocolata amaruie si scufundati in ea un balon umflat in functie de ce dimensiune doriti sa fie cosuletul din ciocolata , il scufundati in diferite directii, emitand astfel un cosulet cu petale , puneti balonul pe o farfurie acoperita cu o bucatica de folie alimentara ca sa va fie mai usor sa desprindeti cosul de pe farfurie si asteptati pana se intareste bine ciocolata, dezlegati balonul de la gura si scoateti cu grija din cosul de ciocolata .

Asamblare decor :
turnati putina ciocolata topita in mijlocul cosului din ciocolata si integrati in ea oul in asa fel incat sa stea vertical tuneti putin si asteptati pana se intareste ciocolata , puneti in cos o maina de seminte de rodii la baza oului si plasati-l dupa aceasta pe mijlocul tortului lasand preventiv in locul unde se va plasa oul spatiu curat fara seminte de rodii .

Pofta mare !!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Faberge de Pasti 26478
retete culinare - Tort Faberge de Pasti 26480
retete culinare - Tort Faberge de Pasti 26487
retete culinare - Tort Faberge de Pasti 26488
retete culinare - Tort Faberge de Pasti 26489
retete culinare - Tort Faberge de Pasti 26490
retete culinare - Tort Faberge de Pasti 26491
retete culinare - Tort Faberge de Pasti 26492
retete culinare - Tort Faberge de Pasti 26493

COMENTARII (20)

Rodie 1

07.10.2010, 23:20

wow, ce delicios arata, felicitari!

Rux 1

12.01.2011, 10:36

Un spectacol

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18