Tort "Fantezie"

de dakris in Torturi, 4 Ian 2013 | 4953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 9 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema ganache de ciocolata
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pt frisca Hulala
  • 50 g unt
  • Crema diplomat
  • 2 oua
  • ~ 100 g zahar
  • 150 ml frisca lichida Hulala
  • esenta vanilie
  • ananas din compot (1/2 cutie)
  • 15 g gelatina
  • Glazura
  • 150 g ciocolata (amaruie)
  • 100 ml smantana pt frisca Hulala
  • 50 g unt
  • Decor
  • frisca
  • ormamente colorate
  • Sirop de ananas (250 ml)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Fantezie":

Crema ganache

Intr-o craticioara se pun 200 ml frisca lichida si 50 g unt. Cand ajunge la temperatura de fierbere se adauga ciocolata neagra rupta bucatele si se amesteca pana ce aceasta se topeste. Se lasa la racit si apoi se introduce la frigider pt cel putin 1 ora; se mixeaza cateva minute, la inceput la viteza mica si apoi crescand viteza treptat rezultand, la final, o crema fina.

Crema diplomat

Frisca lichida se mizeaza pana nu mai cade de pe tel. Ananasul se lasa la scurs cca 30 min.

Ouale se mixeaza bine cu zaharul pana ce acesta se topeste rezultand o compozitie cremoasa pe care o varsam intr-o craticioara si o tinem la bain-marie (amestecand des) pana capata consistenta unei smantane grase. Se lasa la racit.

Gelatina se amesteca cu 5 linguri apa si se pune la bain-marie pana la dizolvarea completa ( a se citi instructiunile de pe ambalaj! ) “Crema” de oua racita se amesteca cu esenta de vanilie si cu gelatina, apoi se adauga ananasul bine scurs si frisca batuta.

Blatul

Ouale se separa. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana rezulta o spuma tare. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie. Apoi se incorporeaza faina si praful de copt si se varsa intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu facandu-ise testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit se taie in trei parti egale, pe orizontala, se aseaza fiecare felie pe cate un platou rotund si se insiropeaza fiecare felie cu siropul de ananas. De preferat blatul sa se coaca cu 1 zi inainte de a fi asamblat tortul, astfel taindu-se mai usor.

Glazura

Frisca lichida si untul se pun intr-o craticioara pe foc. Cand aproape incepe sa fiarba se adauga ciocolata, se amesteca bin si se lasa la racit.

Asamblarea

Pe o felie de blat insiropat se intinde cu o spatula crema ganaj. Se aseaza inca o felie de blat si, peste aceasta, crema diplomat peste care se aseaza a treia felie.

Cand incepe sa se ingroase putin crema pt galzura, aceasta se intinde usor, cu o spatula, apoi se introduce la frigider. Dupa ce s-a intarit glazura orneaza dupa propria inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Fantezie"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, mure si crema caramel