Tort Fantezie-Tabla de sah

de silvi0ara in Torturi, 14 Feb 2010 | 4746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi
  • 250 g unt
  • 275 g zahar pudra
  • 6 oua,batute
  • 1 plic vanilie Burbon
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Pentru umplutura
  • 350g ciocolata amaruie(eu am folosit Kandia de 75% cacao)
  • 400 ml frisca lichida(29-35% grasime,La dorna)
  • 50 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri apa
  • Pentru finisare
  • 50 ml apa
  • 4 linguri lichior( eu am folosit Amaretto )
  • 4 linguri lichior de cafea(de care aveti)
  • 4 linguri visinata
  • putina crema pentru ornat
  • visine din visinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fantezie-Tabla de sah:

Mod de preparare blaturi:


Se incalzeste cuptorul la 190 de g.Se ung usor tavile si se acopera cu hartie pergament taiate dupa forma tavilor(tavile trebuie sa aiba un diametru de 20 cm,daca nu aveti mai multe le coaceti pe rand)



Se freaca untul cu zaharul pudra pana ce amestecul devine pufos.Se incorporeaza treptat oualele batute ca pt.omleta si vanilia.Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt.Se imparte compozitia in 2 castroane si adaugati intr-unul din ele 1 lingura cacao.Se pune cu lingura fiecare amestec in 2 cornete(eu am folosit 2 pungi mai mari taiate la varf).Se toarna compozitia cu amestecul de cacao pe conturul bazei fiecarei din cele 2 tavi pregatite,astfel incat sa formati cate un inel.Se procedeaza la fel cu amestecul alb,turnand cu cornetul pe conturul bazei celei de a 3 tavi.Se continua sa se toarne amestecul alternativ,inele,pana cand baza tavilor e acoperita complect.Se coc timp de 20 minute.Se lasa la racit.



Preparare umplutura:



Rupeti ciocolata bucati si le puneti intr-o craticioara impreuna cu frisca lichida si incalziti la foc mic 4 minute pana se topeste ciocolata.Se toarne intr-un castron si se bate cu mixerul pana se ingroase si devine lucioasa.Se lasa la rece.Intre timp se amesteca untul cu hararul pudra,se topeste ciocolata in 2 linguri apa si se toarna usor in crema de unt si se amesteca.Se scoate de la frigider crema de frisca si se amestaca impreuna cu crema de unt si coaja rasa de portocala.( eu am folosit 1 plic de la Dr.Oetker,asta este optional)



Siropul:



Se amesteca apa fiarta si racita cu lichiorurile si se insiropeaza blaturile.Se intinde o treime din crema peste un blat cu marginea de cacao.Asezati deasupra blatul cu marginea alba si intindetijumatate din crema ramasa.Se pune ultimul blat si se finiseaza cu crema ramasa inclusiv pe marginile tortului.



Finisare:



Din crema pastrata se formeaza mici trufe care se pun cu un sprit in forma de stea pe suprafata tortului,intre trufe se adauga visine din visinata.(finisarea tine de gustul fiecaruia).

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Fantezie-Tabla de sah 17228
retete culinare - Tort Fantezie-Tabla de sah 17230

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (2)

Teo 1

14.02.2010, 18:34

de bucuroasa sunt cand vad atatea torturi interesante;bravo, bravo! SilviOara

silvi0ara 1

14.02.2010, 19:13

Mersi frumos,Teo.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: