Tort "Felie de lapte"

de LUK in Torturi, 8 Sep 2012 | 15945 vizualizari

 

La un moment data anul trecut multe fete de pe aici faceau prajitura felie de lapte..ei mult a trecut pana sa ma incumet si eu si nu stiu de ce..e foarte simplu si rezultatul bun.Deja l-am executat de 2 ori ..am ales varianta de tort pentru ca am sarbatorit pe fratele meu weekendul trecut dar si pentru ca am cumparat blaturile neavind curaj inca sa pornesc cuptorul...

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort de ciocolata de cumparat
  • 200 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte dulce
  • 6 gr gelatina
  • o lingura rasa de miere
  • 200 gr frisca.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Felie de lapte":

 Gelatina se hidrateaza in 50ml lapte dulce.Amestecam laptele condensat cu mierea si restul de lapte dulce.Dupa ce s-a hidratat gelatina  o incalzim pe baie de abur sau la foc mic,doar cat sa devina lichida(sa nu o fierbeti!).Amestecam apoi gelatina cu laptele condensat si dam al rece pana se intareste (va fi ca o budinca mai moale).Eu am lasat o o ora .

Batem frisca pana e tare apoi o amestecam cu crema de lapte condensat.

Asamblare:

Insiropam blaturile cu lapte.Ungem cu crema primul blat,acoperim cu al doile a,punem crema,acoperim cu ultimul blat.

Lasam la rece cel putin 3 ore apoi se poate taia si savura.

Eu pe ultimul blat am pus o glazura din 100gr ciocolata amaruie,o lingura  de margarina si cateva linguri de lapte topite impreuna la foc mic.

Daca doriti sariti peste aceata etapa.In reteta de prajitura nu se proceda asa.Era doar blatul simplu.Pentru cei dintre voi care vor sa incerec aceasta reteta va dau mai jos si linkurile unde o gasiti sub forma unei prajituri.

http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-kinder-milch-schnitte/

http://laancuta.blogspot.ro/2011/01/milch-schnitte.html#more

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Felie de lapte"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

vilcumiruna 1

12.07.2013, 11:59

Arata incantator

LUK 1

26.07.2013, 11:18

multumesc!

ralu_ca 1

02.04.2014, 18:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe si frisca