Tort "Felie de lapte"

de La Ancuta in Torturi, 30 Oct 2012 | 6837 vizualizari

 

Saptamana trecuta am avut doua evenimente in familie, dar au fost eclipsate de o viroza urata cu care s-au luptat cei doi barbati ai mei. In weekend insa am hotarat sa ii rasfat cu ceva bun. Chiar daca evenimentul a trecut vreau sa-i urez soacrei mele La multi ani si sanatate!
Coincidenta face ca in aceiasi zi parintii mei au implinit 37 de ani de casatorie. Le urez cat mai multi ani fericiti impreuna!
Va poftesc la tort! :)

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 30 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri gris macinat
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri miere
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte
  • 15 g gelatina
  • 2 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • bomboane de ciocolata glazurate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Felie de lapte":

Incepem cu pregatirea compozitiei pentru foi. Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se  lbesc si isi dubleaza volumul.
Amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat si le incrporam in crema de galbenusuri. Adauagam apoi treptat laptele iara apoi ueiul si mierea si mixam bine.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare ar apoi le inrporam usor in compozitie.
Impartim compozitia in trei si coacem 3 foi in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt.

Coacem foile la foc potrivit timp de 10-12 minute. Le lasam la racit pe un gratar, fara a le suprapune. Dupa ce s-au racit putem sa indepartam hartia de copt.

Ne ocupam apoi de crema. Amestecam laptele condensat cu 100 ml lapte.
Gelatina o hidratam in 6 linguri de apa rece timp de 5 minute. O amestecam apoi cu restul de lapte (100 ml) si o punem la foc mic pana se dizolva, avand grija sa nu fiarba.

Dam deoparte si adaugam 2-3 linguri din laptele condensat pana ajunge la o temperatura apropiata cu a laptelui condensat. Turnam apoi gelatina peste laptele condensat si amestecam bine. Adaugam si mierea si vanilia si omogenizam.

Separat batem smantana pentru frisca iar apoi o adaugam peste crema de lapte. Amestecam usor pana se omogenizeaza.

Pe un platou asezam un blat iar in jurul lui montam inelul pentru tort. Punem jumatate din crema de lapte iar apoi al doilea blat. Punem si restul de crema si acoperim cu ultimul blat.

Dam tortul la frigider pentru 3-4 ore sau chiar peste noapte.

Dupa ce a stat suficient la frigider, desfacem inelul de tort si ornam dupa preferinte. Eu am batut 200 ml smantana pentru frisca in care am adaugat 2 linguri de zahar pudra apoi am ornat tortul .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort "Felie de lapte" 185596
retete culinare - Tort "Felie de lapte" 185597
retete culinare - Tort "Felie de lapte" 185598

COMENTARII (51)

La Ancuta 1

05.11.2012, 08:28

Mirela

simo_brkic 1

21.11.2012, 01:28

mmmmm ,la favourite cu el!! poate si sper sa il fac si eu cat mai curand!bravo!!

Micutza Luana 1

16.03.2013, 16:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!