Tort Ferrero Rocher

de gaby_duceag in Torturi, 30 Iun 2014 | 17976 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 7 oua mari
  • 170 gr zahar pudra
  • 120 gr faina grau
  • 40 gr cacao
  • 200 gr nuca tocata marunt
  • o lingurita praf copt

Crema ciocolata

  • 400 gr Nuttela
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1/2 cana alune tocate marunt

Crema de frisca

  • 350 ml frisca lichida
  • 200 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra

Sirop

  • 200 ml ciocolata calda gata preparata
  • 2 lingurite esenta de rom

Ganache ciocolata

  • 100 ml frisca
  • 100 gr ciocolata
  • o lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ferrero Rocher:

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul.
  3. Mixeaza pana la diluarea completa.
  4. Adauga galbenusurile si omogenizeaza.
  5. Amesteca faina cu praful de copt, cacaua si nuca, adauga-le peste oua si omogenizeaza totul amestecand de jos in sus, usor , usor.
  6. Toarna amestecul intr-o tava rotunda, inalta, cu diametrul de 28-30 cm.
  7. Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  8. Lasa sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.

Crema de ciocolata

  1. Intr-un bol pune mascarpone si Nutella. Mixeaza-le usor pana la omogenizare.
  2. Pune ciocolata intr-un ibric pe care-l introduci intr-un vas cu apa clocotita si amesteci usor ciocolata pana se topeste.
  3. O adaugi peste crema de ciocolata, adaugi si alunele si omogenizezi.

Crema de frisca.

  1. Pui intr-un bol ingredientele si mixezi pana ajungi la consistenta dorita.

Siropul il obtii prin amestecarea ingredientelor.

Asamblare

Asezi primul blat. Il insiropezi cu 1/2 din cantitatea de sirop de ciocolata.

Intinzi 1/2 din crema de ciocolata, nivelezi si intinzi crema de frisca.

Asezi al doilea blat, insiropezi cu siropul ramas si apoi intinzi restul de crema de ciocolata. Nivelezi si dai tortul la rece.

Pentru moatele de ciocolata am omogenizat la foc mic ingredientele apoi am dat vasul la rece pentru 2 ore.

Am mixat amestecul racit pana am obtinut o crema fina, pufoasa pe care am spritat-o cu un posh.

Daca doresti poti intinde direct glazura peste tort, sa n-o mai dai la rece sa prepari crema :).

Tapeteaza peretii tortului cu alune tocate. Deasupra poti pune cateva bomboane Ferrero Rocher.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Ferrero Rocher