Tort festiv

de LUK in Torturi, 8 Mai 2011 | 15518 vizualizari

 

Ziua de 3 Mai 2008 a fost si va ramane mereu o zi importanta in viata mea si a sotului meu..este ziua in care am devenit sot si sotie in fata legii..si pentru ca ne iubim mult nu puteam lasa sa treaca neobservata aceasta zi...surpriza mea pentru el a fost acest tort,facut in timp ce el era la servici..a fost completarea unei zi minunate!inca o data iti spun te iubesc iubitul meu Luci si iti promit ca vom fi mereu impreuna cu ajutorul lui Dumnezeu!..multumesc si nasilor care ne-au fost alaturi..o felie de tort virtuala si pentru ei!si acum reteta:

 

INGREDIENTE

pentru blatul cu cacao:

  • 2 oua
  • o lingura de ulei
  • 70gr zahar
  • 60gr faina
  • 10gr cacao
  • o jumatate de lingurita de praf de copt

pentru blatul alb:

  • 3 oua
  • 100gr faina
  • 100gr zahar
  • o lingutrita Angelli cherry
  • o jumatate de lingurita cu praf de copt

Pentru crema de fructe:

  • 180ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 60gr stafide
  • 10ml esenta de rom
  • 10gr de gelatina+80ml apa
  • 175gr iaurt simplu
  • 300ml frisca lichida
  • 50gr ciocolata alba
  • 6 linguri de lapte
  • un compot de ananas (300gr) bucati

Pentru glazura:

  • 100gr ciocolata amaruie
  • 50gr ciocolata cu lapte
  • 200ml frisca lichida
  • 4 gr gelatina+50ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort festiv:

  Blatul cu cacao: Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam faina cu cacao si praful de copt.Albusurile le batem spuma tare,cand sunt tari adaugam treptat zaharul si mixam pana se incorporeaza complet.Amestecam galbenusurile cu uleiul.Le adaugam in compozitia de albusuri amestecand usor.adaugam apoi si amestecul de faina .Turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt si coacem 15-20 de min la foc mediu,150 de grade.Dupa ce s-a copt il punem la racit pe un gratar de bucatarie.

Blatul alb:Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam faina cu praful de copt.Batem albusurile spuma tare si incorporam apoi si zaharul.Galbenusurile le amestecam cu lichiorul si apoi le punem in spuma de albusuri.Adaugam usor si faina,amestecand cu o lingura de lemn ,de jos in sus.Turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt si coacem la 150 de grade 20-258 min.Dupa ce s-a copt il scoatem la racit pe un gratar de bucatarie..(este printre cele mai gustoase blaturi de tort pe care le-am gustat)

Crema de fructe:

Punem pe foc 180ml apa cu 2 linguri de zahar .Dupa ce s-a topit zaharul,luam de pe foc si adaugam esenta de rom.Adaugam apoi stafidele si le lasam in sirop pana cand preparam crema.Inainte de a le pune increma nu uitati sa le scurgeti de sirop.

Ananasul il punem la scurs pe o strecuratoare.

Punem gelatina la hidratat in apa(80ml) pentru 10min.Batem frisca spuma tare.Punem gelatina hidratata pe foc mic doar cat sa se topeasca granulele cateva secunde..amestecand mereu(e de preferat sa o topiti pe baie de abur)..oricum nu trebuie sa fiarba..luati de pe foc si puneti ciocolata rupta bucatele mici impreuna cu laptele sa se topeasca.Luati de pe foc ,amestecati de cateva ori apoi adaugati in ea gelatina.Amestecati bine,sa se omogenizeze complet.Adaugati apoi aiurtul si amestecati.Aceasta compozitie o punem in frisca.Veti observa ca se intareste aproape instant crema.Adaugam ananasul si stafidele (scurse)si amestecam.

Punem blatul galben pe un platou.Il insiropam cu siropul in care au stat stafidele(nu faorte tare..stropiti de 2-3 ori).Montam inelul de tort in jurul blatului.Intindem crema de fructe.Punem blatul de cacao ,insiropam putin,presam usor sa se lipeasca de crema apoi il punem la frigider pana cand preparam glazura.

Glazura:Hidratam gelatina ca si mai sus.Punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca la topit,pe foc mic,amestecand mereu.Dupa ce s-a topit,luam de pe foc.amestecam de cateva ori apoi adaugam gelatina hidratata.amestecam bine sa se topeasca gelatina complet.Scoatem tortul din frigider si turnam aceasta glazura,nu va fi nevoie sa nivelati pentru ca se va intinde singura.Puneti la frigider pentru 2-3 ore apoi il scoateti,indepartati inelul de tort decorati dupa ..inspiratie..si mancati cu pofta...in cinstea noastra! e delicios va asigur

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort choux a la creme