Tort festiv

de claudiaO in Torturi, 17 Dec 2013 | 1888 vizualizari

 

In urma cu vreo 2 ani jumate am sarbatorit botezul piticului meu si nu se putea sa nu pretagesc un tort pe masura evenimentului.Invitati- vreo 40.Ce a rams dupa petrecere? Nimic :))

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 200 gr ciocolata
  • 100 gr unt
  • 2 lingurite de ness dizolvate cu o lingurita de apa calda
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 cana de nuca prajita si tocata cu cutitul
  • 1/2 cana de faina
  • un varf de cutit de sare
  • esenta de vanilie
  • Blat 2:
  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura de cacao neagra
  • 1plic de pref de copt
  • esenta de rom
  • Blat 3:
  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1plic de pref de copt
  • esenta de vanilie + coaja de lamie + zeama de la 1 lamaie
  • Crema 1:
  • 2 cutii Almete cu smantana
  • 180 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • Crema 2:
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 borcane de dulceata de afine
  • Crema 3:
  • 500 ml frisca
  • 5 lingurite de ness dizolvat in putina apa
  • Glazura:
  • 500 gr ciocolata menaj +100ml frisca lichida
  • Decor:
  • frisca batuta
  • decoruri din pasta de zahar
  • fluturasi din ciocolata
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort festiv:

Blat 1:

Topim ciocolata cu untul si nessul, dupa care o lasam sa se raceasca putin;adaugam zaharul, apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Punem faina amestecata cu sarea si la sfarsit punem nuca si amestecam cu o spatula. Intindem compozitia in tava 30x40cm acoperita cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 15-20 minute.

Intrucat tortul a avut 3 nivele am mai facut inca un blat - deci x2.

Blat 2:

Separam ouale; galbenusurile le frecam cu uleiul; albusurile le batem spuma tare, adaugam zagarul cate putin si batem in continuare; adaugam in fir subtire galbenusul, apoi punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Punem si esenta de rom. Dam la cuptor in tava de 30x40cm acoperita cu hartie de copt pt cca 20-30 minute. La fel si aici am facut tot 2 blaturi.

Blat 3:

Separam ouale; galbenusurile le frecam cu uleiul; albusurile le batem spuma tare, adaugam zagarul cate putin si batem in continuare; adaugam in fir subtire galbenusul, apoi punem faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie, coaja de lamapie si zeama. Dam la cuptor in tava de 30x40cm acoperita cu hartie de copt pt cca 20-30 minute. La fel si aici am facut tot 2 blaturi

Crema 1:

Miixam crema de ALmete cu untul moale pana obtinem o crema pufoasa; punem zaharul,scortisoara si esenta de vanilie si amestecam usor.

Crema 2:

Batem frisca taresi apoi adaugam dulceata si mestecam cu o lingura pana devine pufoasa.

Crema 3:

Batem frisca tare apoi o amestecam cu nessul dizolvat - daca se vrea mai dulce se ma adauga zahar purda - eu nu am pus.

ASAMBLARE:

Am pastrat cate un blat intreg din fiecare sortiment: nuca, cacao , vanilie, iar pe restul le-am decupat - un dreptunghi cat jumatate din tava si o inima.

Peste blatul de nuca punem crema de branza cu scortisoara, apoi punem blatul de cacao , peste carepunem crema de afine; ultimul este blatul de vanilie, peste care se pune crema de ness.

Am imbracat tortul cu ultima crema ca sa nu se vada marginile blaturilor, apoi am pus glazura lasand sa se prelinga pe margini ca turturii. Printre turturi am spritat frisca cu posul.

Am plasat decorurile facute cu vreo 2 zile inainte din pasta de zahar - un ursulet, o caracatita si botoseii.

Cele 2 nivele superioare sunt puse pe tavite separate si se sprijina unul pe celalalt cu niste suporti.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort festiv 285131
retete culinare - Tort festiv 285132

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

18.12.2013, 09:26

claudiaO 1

18.12.2013, 11:08

mihaelar63 1

22.12.2013, 19:54

Sunt sigura ca dintr-un tort asa reusit nu ramane nimic

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55