Tort festiv

de claudiaO in Torturi, 17 Dec 2013 | 4446 vizualizari

 

In urma cu vreo 2 ani jumate am sarbatorit botezul piticului meu si nu se putea sa nu pretagesc un tort pe masura evenimentului.Invitati- vreo 40.Ce a rams dupa petrecere? Nimic :))

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 200 gr ciocolata
  • 100 gr unt
  • 2 lingurite de ness dizolvate cu o lingurita de apa calda
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 cana de nuca prajita si tocata cu cutitul
  • 1/2 cana de faina
  • un varf de cutit de sare
  • esenta de vanilie
  • Blat 2:
  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura de cacao neagra
  • 1plic de pref de copt
  • esenta de rom
  • Blat 3:
  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1plic de pref de copt
  • esenta de vanilie + coaja de lamie + zeama de la 1 lamaie
  • Crema 1:
  • 2 cutii Almete cu smantana
  • 180 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • Crema 2:
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 borcane de dulceata de afine
  • Crema 3:
  • 500 ml frisca
  • 5 lingurite de ness dizolvat in putina apa
  • Glazura:
  • 500 gr ciocolata menaj +100ml frisca lichida
  • Decor:
  • frisca batuta
  • decoruri din pasta de zahar
  • fluturasi din ciocolata
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort festiv:

Blat 1:

Topim ciocolata cu untul si nessul, dupa care o lasam sa se raceasca putin;adaugam zaharul, apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Punem faina amestecata cu sarea si la sfarsit punem nuca si amestecam cu o spatula. Intindem compozitia in tava 30x40cm acoperita cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 15-20 minute.

Intrucat tortul a avut 3 nivele am mai facut inca un blat - deci x2.

Blat 2:

Separam ouale; galbenusurile le frecam cu uleiul; albusurile le batem spuma tare, adaugam zagarul cate putin si batem in continuare; adaugam in fir subtire galbenusul, apoi punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Punem si esenta de rom. Dam la cuptor in tava de 30x40cm acoperita cu hartie de copt pt cca 20-30 minute. La fel si aici am facut tot 2 blaturi.

Blat 3:

Separam ouale; galbenusurile le frecam cu uleiul; albusurile le batem spuma tare, adaugam zagarul cate putin si batem in continuare; adaugam in fir subtire galbenusul, apoi punem faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie, coaja de lamapie si zeama. Dam la cuptor in tava de 30x40cm acoperita cu hartie de copt pt cca 20-30 minute. La fel si aici am facut tot 2 blaturi

Crema 1:

Miixam crema de ALmete cu untul moale pana obtinem o crema pufoasa; punem zaharul,scortisoara si esenta de vanilie si amestecam usor.

Crema 2:

Batem frisca taresi apoi adaugam dulceata si mestecam cu o lingura pana devine pufoasa.

Crema 3:

Batem frisca tare apoi o amestecam cu nessul dizolvat - daca se vrea mai dulce se ma adauga zahar purda - eu nu am pus.

ASAMBLARE:

Am pastrat cate un blat intreg din fiecare sortiment: nuca, cacao , vanilie, iar pe restul le-am decupat - un dreptunghi cat jumatate din tava si o inima.

Peste blatul de nuca punem crema de branza cu scortisoara, apoi punem blatul de cacao , peste carepunem crema de afine; ultimul este blatul de vanilie, peste care se pune crema de ness.

Am imbracat tortul cu ultima crema ca sa nu se vada marginile blaturilor, apoi am pus glazura lasand sa se prelinga pe margini ca turturii. Printre turturi am spritat frisca cu posul.

Am plasat decorurile facute cu vreo 2 zile inainte din pasta de zahar - un ursulet, o caracatita si botoseii.

Cele 2 nivele superioare sunt puse pe tavite separate si se sprijina unul pe celalalt cu niste suporti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe