Tort fin cu ness

de Dea_Dea in Torturi, 8 Iun 2013 | 1202 vizualizari

 

Este un tort super delicios pe care l-am facut intr-un an de ziua mea.
P.s. Decoratiunile sunt pictate de Denisa mea :)

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ness
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

SIROP:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar

CREMA:

  • 500 gr branza
  • 100gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina

GLAZURA:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 25 gr unt
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fin cu ness:

BLATUL: Albusurile se bat spuma , se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga , cacaoa, nesul, faina si praful de copt amestecate. Se pune in tava (28cm), unsa sau cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit , la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.

SIROP: Apa cu zaharul se pun pe foc , pana se topeste zaharul si se lasa la racit.

CREMA: Frisca se bate. Branza cu zaharul si esenta de vanilie , se mixeaza bine pana devine pasta. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Se toarna peste branza se omogeniseaza si se incorporeaza si frisca.

GLAZURA: Ciocolata cu frisca si margarina , se topesc pe abur pana se omogenizeaza. Blatul se taie in doua se insiropeaza , se pune crema de branza si se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

Siropul il putem face si din cappuccino de ciocolata

COMENTARII (19)

diaconta 1

08.06.2013, 21:18

Minunat

Dea_Dea 1

09.06.2013, 15:42

Multumesc

Sim0na 1

10.06.2013, 12:26

frumos tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S