Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
un tort pentru soacra mea ,Elena si socrul meu nascut intr-o zi de sarbatoare...sa le dea D-zeu sanatate....
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am amestecat pana a devenit ca o bezea. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul, le-am adaugat peste albusuri. Am adaugat sucul de portocala si cacaoa. Am amestecat faina cu praful de copt ,am adaugat-o peste compozitie,in ploaie,mixand.
Am uns forma de tort cu ulei ,am tapetat-o cu faina si am adaugat compozitia.Am dat-o la cuptor circa 50 minute la foc mic. Am scos blatul si l-am lasat sa se raceasca.
Crema:
Am preparat budinca conform instructiunilor dupa ambalaj si am lasat-o sa se raceasca putin...am mixat afinele si le-am amestecat cu crema de vanilie(de aici si denumirea de flacara violet .:))impreuna cu untul...
Sirop:
Am fiert cele 3 ingrediente si l-am pus la racit.
Am taiat blatul pe jumatate.am insiropat primul blat . Am adaugat crema, am pus ce de-al doilea blat,l-am insiropat ,am adaugat un strat de crema si apoi m-am jucat cu tubul de frisca...
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult