Tort floare cu fructe

de alba_zori in Torturi, 10 Noi 2011 | 5642 vizualizari

 

M-am gandit si eu la o reteta pentru un tort care sa-l pot manca cu placere si fara probleme de intoleranta sau alergie pt vreun aliment,caci sufar de multe alergii in special de la lapte,cred ca nu sant singura care are probleme in digerirea laptelui,si deci folosesc lapte de orez,de cocos sau de migdale.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua proaspete
  • un praf de sare
  • 120 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 2 linguri de orzo bimbo sau cacao
  • 150 ml ulei de floarea soarelui sau ulei de orez(un paharel mic)
  • 1 plic de praf de copt (sau o lingurita mica de bicarbonat stins cu lamaie pt cine are intoleranta la drojdie ca si mine)
  • 200 ml de lapte de orez
  • 4 linguri de lichior cherry cu 4 linguri de apa,o lingura de zahar daca doriti mai dulce siropul
  • pentru crema:
  • 500ml de lapte de migdale
  • 75 gr de amidon 
  • un plic de zahar vanilat
  • 100 gr.zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • fructe de tot felul:
  • ananas o cutie,
  • o pruna,
  • un kiwi,
  • o piersica marisoara,
  • struguri cateva boabe,
  • fructe de padure: zmeura,mure,fragute.
  • un plic de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort floare cu fructe:

Pentru blat: se bat bine albusurile de ou cu un praf de sare, se adauga zaharul 150 gr si se mai bate cu mixerul pana devine o crema alba tare. Se adauga galbenusurile, faina cu praful de copt,se amesteca incet incet de sus in jos. Se adauga si uleiul, se incalzesc usor 200 ml de lapte si turnati peste doua linguri de orz sau cacaua daca aveti, se adauga la celelate ingrediente in bol, apoi se toarna in forma de silicon tip floare si se pune deasupra o hartie pt cuptor ca sa creasca egal si drept,apoi dati la cuptorul preincalzit la 180 grade, 35-40 minute,faceti testul cu scobitoarea. Lasati la racit.

Intre timp faceti crema foarte simpla.

Pentru crema:500 lapte de orez se pune la incalzit cu un pliculet de vanilie, cu zaharul 100 grame. Deoparte se pune untr-un bol 75 gr amidon si se toarna un pic de lapte caldut, se freaca bine sa nu aiba cocoloase si se mai adauga cate putin lapte si tot asa pana se termina laptele,apoi se da la fiert pana se ingroasa si devin o crema densa. Cand este gata se toarna intr-o farfurie si se pune folie de celofan ca sa nu faca coaja.

Pentru sirop se amesteca lichiorul cherry cu apa si zaharul pana se topeste acesta.

Pentru aranjamentul fructelor:se spala fructele si se curata de coji, se taie felii subtiri si se pregateste aranjarea lor intr-o alta farfurie ca sa nu gresiti pe tort.

Asamblarea tortului:blatul rece se aseaza pe un platou, se uda bine cu siropul de cherry pana se tremina siropul. Apoi se pune crema intr-o seringa daca aveti sau un sac a poche  si se fac stelute stelute peste tot tortul pana se termina crema si se va termina repede. Apoi asezati fructele cat mai frumos posibil, in mijloc ananas felie rotunda, apoi in jur o pruna taiata felii subtiri, un kiwi, o caisa sau piersica, ananas cara va ramane le taiati felii si le asezati impreunate, apoi printre fructele asezate mai puneti fructele de padure.apoi faceti gelatina dupa instructiunile de pe plic si turnati-o peste fructe,lasati sa se incheaga si apoi mai puneti cateo steluta din crema ramasa.

 

TIPS-URI

1

puteti folosi toate fructele care le aveti in casa

2

puteti folosi in loc de lapte de orez,chiar de cocos,cel de migdale este foarte bun,sau alt fel de lapte care va place si e lejer la digerit si mai exotic,mai interesant de incercat

3

se poate tine in frigider trei sau patru zile,dar se termina repede daca aveti invitati la masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort floare cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

MIUTA 1

12.11.2011, 00:25

Foarte frumos
Bine ai venit

mimmi 1

12.11.2011, 11:30

Superb!

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:03

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu vanilie si piersici