Tort Frankfurter Krone

de Lily_Musat in Torturi, 3 Iun 2009 | 2493 vizualizari

 

Un tort delicios

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 3 oua
  • 1 pahar de zahar brun
  • 225 g faina
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 40 ml visinata
Pentru crema :
  • 400 ml lapte
  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 200 g de zahar
  • 250 g unt
  • 150 ml visinata  
Pentru decorat:
  • gem de visine
  • visine (eu am pus din visinata)
  • alune decojite
  • putin zahar sa le caramelizam  
 
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Frankfurter Krone:

Batem cu mixerul ouale si zaharul pana se face crema. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi adaugam visinata.

Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitie. Amestecam bine.

Ungem cu unt forma de kuglehutpf si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia. Incingem cuptorul la 180 grade si coacem blatul cca 30 minute. Dupa ce se coace se lasa sa se raceasca bine in forma (ca sa nu se rupa blatul cand il scoatem) apoi se taie in 3 pe orizontala.

Budinca de vanilie o amestecam cu zaharul si cu 50 ml lapte rece, iar restul de lapte il punem la fiert, iar in momentul in care incepe sa fiarba se adauga budinca si se amesteca bine pana se leaga. Se lasa budinca se se raceasca. Eu am pus vasul in chiuveta si am pus apa rece amestecand din cand in cand san u se faca pojghita la suprafata.

Untul se freaca cu mixerul pana se topeste si devine ca o spuma, apoi se pune cate o lingura de budinca in unt si se amesteca pana incorporam toata budinca.La sfarsit adaugam visinata.

Primul blat il stropim cu putina visinata, punem un strat de gem de visine, un strat de crema, alternand. Nu uitati sa opriti crema pentru imbracat tortul si pentru ornat.

Se da tortul la frigider cca 30 minute, dupa care se orneaza. Se acopera cu crema in strat subtire, apoi alunele macinate si caramelizate se presara pe deasupra acoperind toata suprafata. Se formeaza cu spritul cateva rozete pe care se pun visine.

 

 

 

COMENTARII (4)

Lily_Musat

Lily_Musat 1

22.06.2009, 07:35

Eu o am de la Laura Laurentiu care nu o poate contesta nimeni.... Este cea mai tare in materie de dulciuri si orice altceva. O adevarata maestra a bucatariei. Oricum am intrat pe net si am cautat Frankfurter Kranz si am fasit imagini cu tortul. Mersi pentru atentionare, dar eu las tot denumirea aceasta pentru ca este facut altfel.

elena1988

elena1988 1

11.01.2011, 18:32

Pai doar 1 poza, asteptam sectiunea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!