Tort frantuzesc

de Miha in Torturi, 27 Mai 2009 | 6001 vizualizari

 

Un tort din care mananci si nu te mai poti opri...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 cana faina
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 50 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • Pentru choix-uri:
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml apa
  • 2 cani faina
  • sare
  • 7 oua (mari)
  • Pentru umplutura:
  • 1 plic Crem Ole de vanilie
  • 1 plic Crem Ole de cacao
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida batuta
  • 50 g ciocolata topita
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort frantuzesc:

Blat:


Se cerne faina intr-un vas,se face o gropita la mijloc,in care se adauga zaharul pudra,untul topit si racit,galbenusul,sarea,zaharul vanilat si bicarbonatul. Se framanta un aluat omogen.Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se coace pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,pana incepe sa se aureasca pe margini.


Choix-uri:


e fierbe apa impreuna cu untul,uleiul si sarea.Cand a dat in clocot se pune toata faina dintr-o data si se amesteca repede.Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit,dupa care se adauga oulale pe rand,amestecand energic dupa fiecare.


Sfat:
Nu se pune oul urmator pana ce primul n-a fost absorbit complet.Se pun atatea oua cate cere compozitia,sa fie bine legata si moale.

Compozitia o punem intr-un cornet si in tava de tort,tapetata cu hartie de copt,formam un colac din aluatul spritat.


Se pune la copt,la inceput la foc mare,pana se umfla,apoi la foc mediu pana se rumeneste.

Din restul de aluat se coc choix-uri mici.


Crema:


Vom prepara 2 feluri de crema,una de vanilie din 1 plic Crem Ole+250 ml frisca+150 ml lapte si una de cacao din aceleasi cantitati.


Umplem choix-urile cu o parte din crema de vanilie si cu o parte din cea de cacao.
Restul de crema de vanilie o punem peste blatul de aluat sfaramicios,peste care vom pune colacul copt,umplut cu restul de crema de cacao.


Spatiul bordat de acest colac (mijlocul tortului) il umplem cu choix-uri,formand o piramida.


Marginea tortului (colacul) o imbracam in frisca,apoi garnisim cu ciocolata topita.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort frantuzesc 3696
retete culinare - Tort frantuzesc 3697
retete culinare - Tort frantuzesc 3698
retete culinare - Tort frantuzesc 3699
retete culinare - Tort frantuzesc 3700
retete culinare - Tort frantuzesc 3701
retete culinare - Tort frantuzesc 3702
retete culinare - Tort frantuzesc 3703
retete culinare - Tort frantuzesc 3704
retete culinare - Tort frantuzesc 3705
retete culinare - Tort frantuzesc 3706
retete culinare - Tort frantuzesc 3707

COMENTARII (21)

ANCA 1

30.05.2009, 23:11

ooo, doamnelor, si eu ma bag la rateuri in bucatarie, suuuuper ideea!! cred ca tare ne-am distra!! facut exact la fel, cu descriere, cu poze!

Miha 1

31.05.2009, 15:02

Si ne dam si note pentru cel mai reusit rateu!

Miha 1

31.05.2009, 15:02

Dany,esti grozava!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!