Tort Funky

de gamilici in Torturi, 15 Apr 2012 | 1664 vizualizari

 

Acesta reteta o am de la matusa mea. A fost tortul aniversarii a 80 de ani al bunicului meu, dar eu l-am adaptat.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 praf de copt

Crema

  • 250 g unt nesarat
  • 3 pachete budinca de vanilie
  • 20 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • coaja de la 3 lamai
  • zeama de la 1 lamaie

Sirop

  • 1/2 cana apa
  • 3/4 cana zahar

Decor

  • 1 kiwi
  • boabe de struguri albi
  • cocos
  • colorant alimentar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Funky:

Blat

Separati albusurile de galbenusi. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Albusurile se bat spuma, se adauga faina, praful de copt si galbenusurile. Se coace intr-o forma dreptunghiulara aproximativ 30 min. Verificati cu scobitoarea.

Crema

Se amesteca praful de budinca cu cele 20 linguri de zahar si apoi cu laptele. Se fierbe budinca in jur de 5min. Se lasa la racit.

Untul se mixeaza la temperatura camerei, apoi se adauga treptat si cu grija budinca racita, zeama si coaja de lamaie.

Siropul

Se fierbe apa cu zaharul si se lasa la racit.

Decor

Strugurii se taie in jumatate, kiwi dupa plac. Se ameteca cocosul cu acel colorant verde.

Asamblare

Blatul se taie in jumatate perpendicular pe latime, apoi jumatatile  se taie la mijloc, pe orizontal. Veti avea 4 parti de blat.

Puneti 1 parte pe tava de servit, insiropati, adaugati crema, apoi a 2-a parte de blat. Faceti acest lucru cu celelalte 2 bucati. Apoi adaugati crema deasupra si pe toate laturile tortului.

Presarati cocosul verde peste tot si ornati cu kiwi si struguri dupa imaginatie.
Eu am avut si o coronita cu iepuras, am folosit elementele de pe ea pt ornat.

 

TIPS-URI

1

In cazul in care vi se taie crema, ce din pacate mi s-a intamplat de data asta, o puteti fierbe pe aburi si lasa la racit, ulterior si in frigider/congelator daca e nevoie.

2

Daca nu reusiti nici asa, puteti adauga inca un plic de budinca (nu am ajuns sa fac asta :)

3

Din cate am auzit, se gaseste cocos de culoare verde de cumparat in Romania, eu aici nu am avut si am improvizat amestecandu-l cu acel colorant verde.

COMENTARII (13)

diana_k 1

15.04.2012, 21:38

La multi ani bunicului, fain tortul

iri_iri 1

15.04.2012, 22:38

super

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:29

tare frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21