Tort glazurat

de Mariuka in Torturi, 24 Noi 2011 | 1311 vizualizari

 

Un tort realizat din mai multe retele. Blatul si crema sunt luate de pe net , iar glazura - din revista "Lumea femeilor".

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 4 oua;
  • 150 g faina;
  • 120 g zahar;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 zahar vanilinat;
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 1 ou;
  • 1 cana zahar de marime medie;
  • 2 linguri cacao;
  • 1 pachet unt;
  • esenta de vanilie;
  • Glazura:
  • 50 g unt;
  • 100 g cacao;
  • 1 praf de sare;
  • 80 ml apa;
  • 80 ml lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 350 g zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort glazurat:

Blatul : 

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile , zaharul vanilinat si sarea. Apoi se adauga praful de copt stins si faina pana se obtine un aluat de consistena smantanii. Aluatul astfel obtinut se coace intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina pana trece testul cu scobitoarea.

Crema se pregateste in timp ce se coace blatul astfel:

Se amesteca oul cu cana de zahar si se bat pe baie de abur timp de 15 minute (pana se face ca o smantana subtire). Se da la o parte, se amesteca cacaua dintr-o parte pentru a o incorpora foarte bine. Se raceste la temperatura camerei, dupa care se adauga esenta de vanilie si pachetul de unt, care a fost lasat sa se inmoaie.

Asamblare: 

Dupa ce s-a copt blatul si s-a racit se taie in doua, se insiropeaza cu compot si se umple cu crema obtinuta, dupa care se da la frigider pana se pregateste glazura.

Glazura: 

Intr-o oala mica se dizolva cacaua si zaharul cu apa la foc mic. Se ia de pe foc si se amesteca cu sarea si esenta.

Untul se topeste si dupa ce se ia de pe foc se adauga in el sosul de cacao si laptele; dupa care se pune din nou pe foc si se fierbe amestecand continuu pana se face ca o smantana. 

Glazura astfel obtinuta se toarna peste tort si se orneaza cu nuca de cocos sau bomboane multicolore.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort glazurat-0
Tort glazurat-1
Tort glazurat-2

COMENTARII (11)

MIUTA

MIUTA 1

24.11.2011, 23:08

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

25.11.2011, 11:51

deliciossss

Mariuka

Mariuka 1

25.11.2011, 12:24

Chiar a fost apreciat de toata lumea , nu ma asteptam.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!