Tort Hamburger

de gamilici in Torturi, 23 Mar 2012 | 6100 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat "paine" :

  • 12 oua
  • 12 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 1 praf copt

"Carnea" :

  • 6 albusuri
  • 340 zahar pudra
  • 200 g cocos
  • 3 linguri cacao

Crema :

  • 250 gr mascarpone
  • 400 gr nutella
  • 100 ml frisca lichida

Sirop 1 cana apa + 4 lg zahar Decor :

  • 100 ml frisca
  • Colorant verde si galben
  • Pachet 3 culori martipan (rosu,galben, verde)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Hamburger:

Blat paine

Se face un blat din ingrediente.Se imparte in 2. O parte se coace intr-o forma rotunda,iar a doua intr-o forma cu bolta (eu am folosit capacul de la o tigaie).

"Carnea"

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se omogenizeaza, apoi se adauga cocosul si cacaoa.Se coace 15 min. in aceeasi forma rotunda.

Crema

Se omogeneizeaza toate ingredientele pana crema prinde consistenta.

Sirop

Pe foc, se topeste zaharul in apa si se lasa deoparte la racit.

Decor

O mare parte din frisca batuta o coloram cu verde, cealalta cu galben.

Din martipanul rosu facem forme rotunde pentru rosii, din cel galben patrate pentru cascaval, iar din cel verde facem masline.(optional maslinele).

(am optat pentru masline fiindca pachetul de martipan venea in 3 culori)

Asamblare

Intai punem blatul "paine" drept, insiropam, adaugam crema, "carnea" si din nou crema. Adaugam bucatile de rosii si cascaval si facem salata din frisca verde. Insiropam blatul "paine" cu bolta si il asezam deasupra. Cu frisca galbena facem punctulete de susan.

Aranjam maslinele in jurul "hamburgher-ului".

TIPS-URI

1

Iasa in jur de 8kg de tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Hamburger" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sim0na 1

24.03.2012, 19:39

Super arata!

Ubulika 1

25.03.2012, 17:07

exceptional!!!!

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:57

wooooooooooooooaw

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Milka