Tort Happy cake pops

de simona72 in Torturi, 15 Apr 2016 | 4457 vizualizari

 

Astfel de torturi sunt minunate pentru aniversarea copiilor, dar va garantez ca merg de minune si pentru adulti cu suflet de copil. Cake pops-urile sunt de mare efect, dau veselie si culoare. In principiu ele se pregatesc pentru candy baruri la evenimente si sunt de fapt niste prajituri facute din resturi/firimituri de blat, modelate si distribuite pe bete de acadea.
Eu am pornit de la o negresa facuta la slow cooker Crock-Pot. Am pornit aparatul si l-am lasat sa-si faca treaba iar eu am plecat de acasa. Am revenit dupa cateva ore bune, aparatul electric a intrat pe modul de pastrare la cald, iar din cauza aburului format pe capac, acesta s-a prelins pe o parte a negresei si s-a umezit. L-am scos din aparat si l-am dat pentru 10 minute la cuptorul incins la 180 grade pentru a se usca partea umezita. Ce a urmat veti citi in continuare…

 

INGREDIENTE

Pentru negresa:
  • 400 ml lapte de cocos
  • 100 gr zahar brut
  • 2 linguri pline de ulei de cocos(in stare solida)
  • 2 linguri extract de vanilie
  • 2 linguri cacao neagra
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 gr mascarpone
  • 3-4 linguri pasta de fistic http://www.bucataras.ro/retete/inghetata-de-fistic-76682.html
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru ganache de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata (50% cacao)
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • Pentru decor:
  • 100 gr cicolata (50%cacao)
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 linguri smantana pentru frisca
  • Bombonele multicolore pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Happy cake pops:

Pentru negresa: agitam putin cutia cu lapte de cocos inatie de a o deschide. Turnam laptele intr-un castron, adaugam zaharul, uleiul de cocos si amestecam cu un tel. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa. Adaugam ingredientele uscate peste cele umede, amestecam pana la incorporare. La sfarsit adaugam si aromele, eu am folosit vanilie, voi puneti ce va place(rom, lamaie, migdale, portocale…)

Luam o bucata de hartie de copt si o trecem prin jet de apa. O mototolim bine intre maini, pentru a devenii maleabila. Procedand in felul acesta se aseaza mai bine in vasul in care urmeaza sa coaceti prajitura. Stergem hartia de copt cu prosop de bucatarie si o asezam in vasul aparatului electric de gatit. Turnam compozitia si punem capacul peste vas. Selectam funtia slow si timpul de 3 ore. Dupa expirarea timpului lasam blatul sa se raceasca complet pe un gratar.

Pentru crema: mixati smantana pentru frisca pana capata consistenta dorita. Adaugati treptat mascarponele si mixati. Atentie sa nu mixati prea mult pentru a nu se taia frisca. Dupa ce ati facut pasta de fistic (nu va mai scriu reteta, o gasiti la linkul atasat) o adaugati in crema de frisca si mascarpone. Eu am pus aproximativ 3-4 linguri, daca nu 5 din patsa. Voi adaugati si mai multa daca va place. Pasta fiind destul de dulce nu mai este nevoie sa adaugati zahar in frisca. Daca va plac cremele mai dulci adaugati zahar dupa gust…

Pentru ganache de ciocolata: taiati ciocolata in bucati, o puneti intr-un castron, adaugati smantana pentru frisca si puneti castronul pe baie de aburi. Amestecati pana ciocolata este complet topita. Dati la frigider pentru cel putin o ora. Mixam ganache-ul pana capata consistenta de crema, aproximativ 2-3 minute, atentie sa nu se taie!!!

Asamblare: am taiat blatul in trei. Partea de sus a iesit putin tuguiata, asa ca am folosit-o pentru cake pops. Am captusit un vas cu marginile inalte cu folie alimentara (lasam marginile lungi, sa atarne). Trebuie sa gasiti unul care sa se potriveasca cu diametrul blatului… Punem prima foaie de negresa in vas, adaugam crema, adaugam cealalta foaie de negresa si apasam usor cu mainile. Invelim cu folie alimentara, cu marginile care le-am lasat mai lungi si dam la frigider pentru 3-4 ore. Poate sa stea la frigider si peste noapte…Se desface tortul din folie si se pune pe un blatou. Se imbraca tortul in ganache-ul de ciocolata. Deasupra punem ciocolata topita pe baie de aburi impreuna cu putin ulei si smantana pentru frisca.

Pentru cake pops (trebuie facute inainte de asamblarea tortului): partea de negresa ramasa se sfarama foarte bine. Eu am folosit robotul de bucatarie pentru cateva secunde. Peste firimituri adaugam 3 linguri crema si 2 linguri ciocolata topita. Amestecam si dam compozitia la rece pana cand este gata tortul. Luam o lingurita din compozitie, o modelam intre palme, facem o bila si o punem pe un bat de acadea. Trecem acadelele prin bombonele multicolore pe care le infingem pe tort. Eu am mai pus putina „culoare” si pe suprafata tortului…Sa va fie de folos!!!

TIPS-URI

1

Puteti opta pentru a coace negresa in cuptor, intr-o forma rotunda cu inel detasabil…folositi aceeasi forma si pentru asamblarea tortului

2

Puteti opta pentru un alt blat/negresa, eu am facut unul pentru o persoana cu intoleranta la ou

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Happy cake pops" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale