Tort I & B

de Rocsi in Torturi, 17 Aug 2010 | 4458 vizualizari

 

Este un tort pe care l-am facut cu ionix(de fapt mai mult eu ca ea radea non-stop )cu ocazia aniversarii casatoriei ei...va pup dragii mei...

 

INGREDIENTE

blat:

  • 9oua
  • 12 linguri de zahar
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • coaja de portocala
  • faina cat cuprinde
  • 1 praf de copt

crema:

  • 1 litru si 200 gr lapte
  • 2 oua +4 galbenusuri
  • 2 linguri si jumatate faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 portocala
  • 1 plic cappucino
  • 2 plicuri praf de frisca
  • 250 ml lapte
  • colorant rosu
  • topping de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort I & B:

blatul:

ouale se bat spuma cu zaharul.

se pune esenta de rom,coaja de portocala si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.

se pune faina treptat iar la urma cacaua.

se ia o tava rotunda,se unge cu putina margarina si se tapeteaza cu hartie de copt.

compozitia se imparte in 3 parti egale si se coc 3 foi pe rand, circa 12 min fiecare foaie.

crema:

galbenusurile si cele doua oua se bat cu 6 linguri de zahar.

se pun si cele 2 linguri jumatate de faina si 200 ml lapte.

se amesteca bine toate iar 1 litru de lapte se pune  intr-o cratita la fiert.

cand laptele incepe sa fiarba se trage cratita deoparte,se pune amestecul de oua si se pune iar cratita pe foc.

se fierbe la foc mic,continuu pana se ingroasa ca o budinca.

stingem ochiul si adaugam esenta de vanilie,si lasam sa se raceasca.

dupa ce s-a racit crema,se ia untul si se freaca cu 2 linguri zahar pudra.

peste untul frecat se adauga crema de oua cu lapte rand pe rand.

apoi impartim crema in doua:in una punem portocala(coaja de portocala si pulpa de la portocala fara suc) iar in cealalta plicul de cappucino(ca sa fie mai accentuat gustul puteti pune  2 plicuri).

punem prima foaie,o insiropam cu suc de la portocala si punem crema de portocala.

punem a doua foaie,insiropam iar cu suc de portocale si punem crema cu cappucino,iar la urma punem ultima foaie.

frisca o batem conform instructiunilor de pe plic.

imbracam tortul in frisca alba,iar putina frisca o amestecam cu putin colorant rosu pentru a orna.

 

 

 

TIPS-URI

1

din pacate poza la sectiune nu am,doar daca a facut ionix poza...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort I & B" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (33)

diaconta 1

14.10.2010, 22:17

iar cand razi, iti iese un tort "flescait"
....pe asta n-o stiam

ionix 1

14.10.2010, 22:19

daaaa... vibratiile rasului te fac sa strici tot vibratiile emise de rasul meu, bineinteles

Rocsi 1

15.10.2010, 11:09

auzi dia dak te-ai nimeri cu ionix,sau in jurul ei cand faci ceva e clar k nu prea iese

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort exotic