Tort Iepuras

de sasha in Torturi, 5 Mai 2013 | 1350 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 blaturi:
  • 12 oua
  • 500 g zahar
  • 600 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 22 linguri apa
  • 2 esente vanilie
  • coaja de lamaie
  • 8 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • Crema de cappuccino:
  • 4 oua
  • 600 g zahar
  • 6 plicuri cappuccino
  • 200 ml lapte
  • 2 pachete margarina
  • Decor:
  • 1 plic colorant roz
  • topping de ciocolata
  • frisca tub,
  • frisca lichida hulala
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepuras:

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga si 1 praf de sare. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga apa treptat, praful de copt, cacaua, se amesteca bine, se incorporeaza faina, se mixeaza, apoi adaugam albusurile spuma. Se toarna jumatate din compozitie pt a face 2 blaturi (daca vrem le preparam separat), intr-o forma de blat tapetata cu foaie de copt, o dam la cuptor pentru 35-45 de minute la 160 de grade.

Intre timp pregatim crema: se freaca zaharul cu margarina, apoi treptat se adauga laptele fierbinte cu galbenusurile, apoi se pune la baine marie pana se ingroasa crema, se adauga plicurile de cappuccino si se mai lasa putin. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Luam un carton , il taiem rotund ca dupa blat si in parti desenam semiluna, in mijloc sa ramana o forma de fundita. Se ia cartonul, se pune pe blat si se decupeaza blatul. Blaturile le taiem in mijloc si le umplem cu crema de cappuccino, si la urechi la fel. Asezam pe un platou si incepem sa-l decoram. Frisca lichida o mixam pana devine tare si adaugam colorantul. Formam urechile, capul cu frisca roza, cu cea alba umplem urechile ,ochii si botul., cu toppingul formam mustatile, nasu si gura. Se da la frigider pentru 3h.

 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele la blat sunt dublate. Pentru ca am facut doua!

COMENTARII (15)

adry88

adry88 1

05.05.2013, 21:53

foarte foarte dragut

Rux

Rux 1

06.05.2013, 00:07

Foarte frumos!

diana_k

diana_k 1

06.05.2013, 08:42

ce dragut e!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!