Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
2 BLATURI
BLATUL 2 ,la fel ca si primul
crema de frisca:
Crema de ciocolata:
sirop:
decor:
blatul:separam albusurile pe care le batem spuma,incorporam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul obtinand o maioneza lichida pe care o turnam in bezeaua de albusuri.Faina si cacaoa le turnam in ploaie,iar la sfarsit praful de copt.Tapetam o forma rotunda ,punem compozitia si dam la cuptor pentru 40 min la foc iute la inceput,apoi la foc mic.
La fel procedam sin cu blatul 2,pe care il folosim pentru a ''decupa'' papionul si urechile:)
Siropul:fierbem apa cu zaharul si esenta de rom si abia cand s-a racit putem insiropa blatul.Blaturile for fi taiate in 3 parti egale.
Crema de frisca:mixam frisca lichida cu putina zeama de lamaie si obtinem o frisca tare.
Crema de ciocolata:Laptele rece impreuna cu faina si cacaoa le punem la fiert si amestecam continuu.apoi adaugam zaharul si finetti.dupa ce a fiert f bine,dam jos de pe aragaz,mestecam pana se raceste iar la sfarsit adaugam esenta de rom.
Incorporam cremele in blat.Primul rand de blat l-am insiropat,am pus frisca,apoi visinile din compot,alt blat insiropat, apoi crema de ciocolata si nuca pisata.Ultimul blat insiropat si decor de frisca si ciocolata rasa.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult