Tort "Iepurasii ciocoholici"

de Miha in Torturi, 21 Mai 2009 | 6427 vizualizari

 

Un tort ce va satisface orice ciocoholic...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pahare nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri pesmet de biscuit
  • 1/2 pahar de apă
  • Pentru crema:
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • Pentru blatul de bezea:
  • 200 g zahar
  • 4 albusuri
  • 1 lamaie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru marginea tortului:
  • miez de nuca prajit
  • 100 g zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Iepurasii ciocoholici":

Blat:


Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita :) Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit.
Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare.

In final, se adauga albusurile batute spuma tare ca pentru bezea.


Se coace in forma de tort tapetata cu hartie de copt timp de 40 de minute. Blatul nu trebuie sa fie uscat,este foarte important.


Crema:


Cacaoa impreuna cu jumatate de pahar cu apa, jumatate din cantitatea de zahar, se fierb la foc foarte mic, pana compozitia devine ca o smantana.
Galbenusurile si cealalta jumatate din cantitatea de zahar se freaca spuma si se toarna peste crema fierbinte de cacao. Se fierbe in continuare la foc mic sau pe baie de abur,sa aveti certitudinea ca nu se prinde. :))
Untul il topim pe jumatate,apoi il mixam pana devine ca o crema,pe care o incorporam in compozitia racita de galbenusuri.


Blatul de bezea:


Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.
Se adauga si zeama de lamaie.Se poate pune si coaja rasa,daca va place. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat. Eu l-am pus in cuptorul la foc mic si cu usa (cuptorului) deschisa si l-am "uitat" acolo. :)


Glazura:


Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca si se uniformizeaza.


Marginea tortului:


Zaharul il caramelizam,apoi adaugam miezul de nuca prajit.Se rastoarna fierbinte pe o farfurie unsa cu unt.Dupa ce s-a racit se marunteste cu sucitorul.Eu am pus la robot. ;)


Blatul de cacao il taiem in doua.Repartizam jumatate din crema pe unul dintre ele,acoperim cu blatul de bezea,restul de crema si din nou blat.
Acoperim cu glazura de ciocolata,iar marginile laterale le "imbracam" in krantz.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort "Iepurasii ciocoholici" 3401
retete culinare - Tort "Iepurasii ciocoholici" 3402
retete culinare - Tort "Iepurasii ciocoholici" 3403
retete culinare - Tort "Iepurasii ciocoholici" 3404
retete culinare - Tort "Iepurasii ciocoholici" 3405
retete culinare - Tort "Iepurasii ciocoholici" 3406
retete culinare - Tort "Iepurasii ciocoholici" 3407
retete culinare - Tort "Iepurasii ciocoholici" 3408
retete culinare - Tort "Iepurasii ciocoholici" 3409
retete culinare - Tort "Iepurasii ciocoholici" 3410
retete culinare - Tort "Iepurasii ciocoholici" 3411
retete culinare - Tort "Iepurasii ciocoholici" 3412

COMENTARII (20)

Miha 1

28.01.2012, 22:00

Ehehee... demult tare l-am facut...

diaconta 1

28.01.2012, 22:03

io nu eram pe-aici atunci
minunat

Miha 1

29.01.2012, 10:22

O sa-l mai fac o data si pentru voi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27