Tort "Iepurasii ciocoholici"

de Miha in Torturi, 21 Mai 2009 | 10107 vizualizari

 

Un tort ce va satisface orice ciocoholic...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pahare nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri pesmet de biscuit
  • 1/2 pahar de apă
  • Pentru crema:
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • Pentru blatul de bezea:
  • 200 g zahar
  • 4 albusuri
  • 1 lamaie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru marginea tortului:
  • miez de nuca prajit
  • 100 g zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Iepurasii ciocoholici":

Blat:

Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita :) Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit.
Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare.

In final, se adauga albusurile batute spuma tare ca pentru bezea.

Se coace in forma de tort tapetata cu hartie de copt timp de 40 de minute. Blatul nu trebuie sa fie uscat,este foarte important.

Crema:

Cacaoa impreuna cu jumatate de pahar cu apa, jumatate din cantitatea de zahar, se fierb la foc foarte mic, pana compozitia devine ca o smantana.
Galbenusurile si cealalta jumatate din cantitatea de zahar se freaca spuma si se toarna peste crema fierbinte de cacao. Se fierbe in continuare la foc mic sau pe baie de abur,sa aveti certitudinea ca nu se prinde. :))
Untul il topim pe jumatate,apoi il mixam pana devine ca o crema,pe care o incorporam in compozitia racita de galbenusuri.

Blatul de bezea:

Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.
Se adauga si zeama de lamaie.Se poate pune si coaja rasa,daca va place. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat. Eu l-am pus in cuptorul la foc mic si cu usa (cuptorului) deschisa si l-am "uitat" acolo. :)

Glazura:

Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca si se uniformizeaza.

Marginea tortului:

Zaharul il caramelizam,apoi adaugam miezul de nuca prajit.Se rastoarna fierbinte pe o farfurie unsa cu unt.Dupa ce s-a racit se marunteste cu sucitorul.Eu am pus la robot. ;)

Blatul de cacao il taiem in doua.Repartizam jumatate din crema pe unul dintre ele,acoperim cu blatul de bezea,restul de crema si din nou blat.
Acoperim cu glazura de ciocolata,iar marginile laterale le "imbracam" in krantz.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Iepurasii ciocoholici"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Miha 1

28.01.2012, 22:00

Ehehee... demult tare l-am facut...

diaconta 1

28.01.2012, 22:03

io nu eram pe-aici atunci
minunat

Miha 1

29.01.2012, 10:22

O sa-l mai fac o data si pentru voi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Winter