Tort iepurila

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 23 Apr 2011 | 1391 vizualizari

 

Fie ca bucuria Invierii Domnului sa va aduca in suflet Liniste si Pace si Fericirea de a petrece aceste clipe magice cu cei dragi.Paste fericit tuturor!!!!

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingura nuca de cocos verde
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de ulei

pentru crema alba:

  • 1 plic crema de lamaie
  • 250 ml lapte
  • 6 linguri de frisca batuta
  • 1 plic gelatina

pentru crema de ciocolata:

  • 250 g finetti cu alune
  • 250 ml lapte
  • 6 linguri frisca batuta

pentru decor:

  • frisca
  • bomboane
  • nuca de cocos verde
  • creioane de la Dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort iepurila:

Pregatim blatul astfel:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, nuca de cocos si esenta de vanilie.

Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt, turnam compozitia rezultata in ea si dam la cuptorul preincalzit cca 20 de minute.

Dupa ce s-a copt il scoatem si-l lasam sa se raceasca, apoi il taiem in doua.

Unul din blaturi il vom folosii pentru cap, iar unul, pentru urechi si papion pe care il vom decupa cu ajutorul unei farfurii pe care o intoarcem cu gura in jos si apasam cu putere pentru a forma urechiile  ( vezi foto ), iar papionul se formeaza singur dupa decuparea celeilalte urechi.

Il asamblam, punem crema de lamaie, pe care am facut-o conform instructiunilor de pe pachet, apoi o amestecam cu frisca si cu gelatina facuta conform instructiunilor de pe pachet.

Peste crema de lamaie vom pune crema de ciocolata pe care am facut-o in felul urmator: am mixat finetti cu lapetele, apoi am adaugat frisca si gelatina si am dat la rece 5 minute.

Deasupra ornam cu frisca.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort iepurila-0
Tort iepurila-1
Tort iepurila-2
Tort iepurila-3
Tort iepurila-4
Tort iepurila-5
Tort iepurila-6
Tort iepurila-7
Tort iepurila-8
Tort iepurila-9
Tort iepurila-10
Tort iepurila-11
Tort iepurila-12

COMENTARII (28)

MotanLaOale 1

26.04.2011, 09:24

foarte frumos

Dana Cristea - pusikmea 1

26.04.2011, 14:19

multumesc motan

adry88 1

31.05.2011, 16:13

superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04