Tort Iepurila si Iepuroaica

de laylalala in Torturi, 5 Mai 2011 | 885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 gr unt, topit
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 340 gr faina
  • 60 gr amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop
  • 200 ml lapte rece amestecat cu esenta de rom si esenta de vanilie
  • Crema
  • 800 ml frisca lichida
  • 400 gr ciocolata amaruie
  • 300 gr ciocolata cu lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepurila si Iepuroaica:

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de cvopt rotunda de aprox. 25 cm diametru

Pentru crema, pune frisca lichida intr-o cratita, la foc potrivit. Adauga ciocolata taiata cubulete.Lasa pe foc, amestecand, pana la omogenizare. Lasa sosul de ciocolata sa se raceasca complet apoi pune-l la rece in frigider inca 2-3 ore.

Intre timp prepara aluatul. Bate ouale cu zaharul pudra pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit, turnana cate putin. Adaugas semintele de vanilie si esentele urmate de restul ingredientelor uscate (faina amestecata cu amidonul si praful de copt). Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet.

Pentru asamblare, taie blatul in 3, pe orizontala. Insiropeaza cele 3 blaturi. Scoate sosul racit din frigider si bate-l cu mixerul pana devine crema. Umple blaturile cu aceasta crema, ungand intreg tortul cu crema ramasa.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Iepurila si Iepuroaica-0
Tort Iepurila si Iepuroaica-1

COMENTARII (8)

MIUTA

MIUTA 1

06.05.2011, 00:40

Super

cristiana_dana

cristiana_dana 1

06.05.2011, 15:49

adry88

adry88 1

06.05.2011, 16:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!