Tort imbracat in Crema Caramel

de adnas54 in Torturi, 8 Feb 2010 | 3695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua,
  • 6 lg. zahar,
  • 6 lg faina,
  • 2 lg cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema de branza :
  • 250 gr branza dulce grasa
  • 250 gr frisca lichida HULALA
  • 200 gr cioco alba pe care o topim pe aburi
  • Crema ganache de caramel:
  • 2 ciocolate caramel,
  • 300 frisca Hulala.

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort imbracat in Crema Caramel:

Blatul:
Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.
Puneti o bucata de hartie de copt la fundul tavii in care veti coace pandispanul (26cm). Peretii nu trebuie unsi si nici inveliti in hartie.

Crema de branza :
Punem branza dulce intr-un castron. Adaugam peste aprox 100 gr de frisca lichida si mixam. Adaugam ciocolata topita, mixam bine si apoi restul de frisca batuta separat si incorporata in crema.

Crema ganache de caramel:
Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur amestecand mereu ca sa nu se prinda si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se da deoparte pana se raceste si se pune apoi la frigider cateva ore, de preferat sa se faca crema cu o seara inainte. Cand e rece se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa si groasa.
Daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta.


Decorarea:
am pus colorant rosu in putina ciocolata alba.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort imbracat in Crema Caramel-0
Tort imbracat in Crema Caramel-1
Tort imbracat in Crema Caramel-2

COMENTARII (10)

Teo 1

08.02.2010, 20:47

am gustat o astfel de crema ,o recomand si eu pt. gustul deosebit!

liana_geicu 1

08.02.2010, 22:53

Crema caramel este pe gustul meu!

adnas54 1

08.02.2010, 23:15

@ionix, @medioto59, @Michelle, @Teo, @liana_geicu... va multumesc de apreciere.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04