Tort in 2 culori

de Doralinda in Torturi, 13 Dec 2012 | 2954 vizualizari

 

Bun, cerintele la mine acasa sunt diferite, fetitele vor ciocolata, sotul altceva! Deci m-am gandit sa impac si "capra si varza" ! Asa ca am facut un tort care sa fie pe placul la toti!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 190 gr faina care are deja incorporat praful de copt
  • 170 gr unt
  • 225 zahar
  • 2 oua mari
  • o lingura coaja rasa de portocala
  • Ptr crema de portocala:
  • w linguri corn flour
  • 60 gr zahar
  • 129 ml suc proaspat de portocale
  • 1 linguri coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa portocala
  • 40 gr unt
  • 30 gr zahar tos(ice sugar)
  • Ptr crema de ciocolata:
  • 125 gr ciocolata ptr topit
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura coniac
  • 200 gr frisca
  • putina sare
  • putina vanilia
  • Ptr glazura:
  • 125 gr ciocolata
  • 160 gr zahar tos
  • 2 galbebusuri
  • 2-3 linguri coniac
  • 2 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort in 2 culori:

Ptr blat, batem cca 4 minute cu mixerul toate ingredientele pana devine o compozitie moale si pufoasa, apoi turnam intr-o tava unsa in prealabil cu unt si presarata cu putina faina. Coacem la cuptorul preincalzit la 175 C cca 40 minute ( depinde de cuptorul fiecaruia).

Iintre timp facem crema de portocale prin amestecarea zaharului cu corn flour, adaugam apoi sucul de portocale si fierbem putin la foc mediu amestecand pana se va intari. O luam de pe foc si adaugam coaja de porocala si sucul de la lamaie incet amestecand. Apoi acoperim vasul cu film transparent si lasam sa se raceasca. Cand e gata, punem untul topit care este amestecat cu zaharul tos( icesugar) in crema rece deja.

Ptr crema de ciocolata, topim ciocolata in bain marie( sau direct pe foc cu putin lapte) adaugand galbenusurile amestecand tot timpul. Apoi punem sarea,coniacul si vanilia si amestecam repede. Lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, punem frisca si amestecam pana devine omogen.

Cand blatul s-a racit, taiem pe orizontal in doua si punem cremele pe fiecare jumatate. Daca vreti, puteti stropi blatul cu putin lapte ptr a fi mai moale. apoi punem deasupra glazura pe care am facut-o asa: am topit ciocolata pe foc mic cu putin lapte, am luat craticioara de pe foc si am adaugat restul de ingrediente amestecand repede. Nu puneti tot coniacul, lasati inca o lingura ptr la sfarsit daca mai e nevoie.

 

TIPS-URI

1

Eu am udat jumatate de blat cu lapte si cacao, si cealalta doar cu lapte.

2

putem folosi cele doua creme pe orizontala, blat, ciocolata, blat, crema portocala, eu am facut-o asa ptr ca nu mananca fetitele mele prajituri cu fructe!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort in 2 culori 193463
retete culinare - Tort in 2 culori 193464
retete culinare - Tort in 2 culori 193465
retete culinare - Tort in 2 culori 193466
retete culinare - Tort in 2 culori 193467
retete culinare - Tort in 2 culori 193468
retete culinare - Tort in 2 culori 193469
retete culinare - Tort in 2 culori 193470

COMENTARII (41)

Doralinda 1

15.12.2012, 22:35

Si eu nu am mancat nimic! mena

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:34

Senzațional!

Doralinda 1

16.12.2012, 14:11

Satisy, multumesc mult de tot!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S