Tort in 2 culori

de silvi0ara in Torturi, 14 Feb 2010 | 2656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 de biscuiti Petit Beurre
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 g iaurt
  • 500 g smantana 12% grasime
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita ness
  • 1 1/2 plic gelatina de la Dr.Oetker
  • visine din compot pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort in 2 culori:

Mai intai se lasa la inmuiat gelatina in 300 ml apa rece.

Biscuitii se sfarama bine si se amesteca cu untul topit (sa fie lichid). Se ia o forma rotunda de tort cu fundul detasabil, se pune in forma o folie de plastic alimentar si se umezeste cu apa. Pe fundul formei se aseaza biscutii presandu-i bine cu mana. Apoi ne apucam de crema.

Intr-un bol mai mare se adauga iaurtul, smantana, zaharul (eu am folosit zahar brut din trestie de zahar), vanilia si se omogenizeaza compozitia. Se dizolva gelatina si se amesteca in compozitia de iaurt cu smantana. Se imparte compozitia in 2 boluri, intrunul dintre boluri se adauga ciocolata topita si lingurita de ness, se amesteca bine.

Batem frisca spuma iar apoi o adaugam in mod egal in cele 2 creme, amestecand usor de jos in sus (pastram si putina frisca pentru ornat tortul). Pe blatul de biscuiti se aseaza cate 2 linguri de crema alba si neagra, dinspre mijloc spre exterior. Se niveleaza frumos si se baga tortul la frigider pentru 2 - 3 ore. Se scoate si cu grija se aseaza pe platou si se trage afara folia de plastic. Se orneaza cu frisca si visine din compot, sau dupa gustul fiecaruia.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort in 2 culori 17220
retete culinare - Tort in 2 culori 17221
retete culinare - Tort in 2 culori 17222

COMENTARII (2)

Teo 1

14.02.2010, 18:39

de frumoasa felioara!parca sunt 2 ochi care ma privesc si ma indeamna sa-l testez;

Teo 1

14.02.2010, 18:41

''sprancenele'' verzi lipsesc de pe tortul intreg?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D