Tort in patratele

de merisor in Torturi, 9 Apr 2014 | 56944 vizualizari

 

Este un tort preparat in forma de cozonac, cu blat de cacao si nuca, putin insiropat, cu piersici din compot si crema de vanilie cu mascarpone.
A fost delicios!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 5 oua + 3 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • sare
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 1 plic praf de copt
Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 500 gr mascarpone
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf lingurita sare
800 gr compot de piersici(de casa)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort in patratele:

Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte cele 3 galbenusuri pentru crema.

Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, iar cand bezeaua este destul de tare, adaugam galbenusurile, apoi uleiul, amestecand usor sa nu se lase bezeaua.

Cernem pe un platou faina si cacaoa si le amestecam cu praful de copt, apoi incepem sa le incorporam treptat in compozitia de blat.

La final adaugam nuca macinata si esenta.

Tapetam o tava mare de cozonac cu hartie de copt si rasturnam compozitia de blat in ea.

Tava mea are dimensiunile: 15/30 cm si inaltime 10 cm.

Nivelam compozitia si dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade, dar verificam spre final si cu scobitoarea.

Pentru crema, amestecam intr-un vas galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si sarea si diluam cu 2 linguri de lapte rece, apoi adaugam faina si omogenizam.

Restul de lapte il adaugam fierbinte, amestecam bine si punem vasul la foc mediu.

Mestecam continuu pana cand crema se va ingrosa ca o budinca, apoi adaugam esenta de vanilie si dam vasul la rece.

Cand se va raci crema o vom amesteca cu mascarponele, punand cate putin mascarpone in crema si mixand usor.

Rasturnam blatul pe un platou si il vom decupa in trei parti pe orizontala.

Insiropam fiecare parte de blat cu zeama de la compotul de piersici, dar nu prea mult.

Taiem cateva bucati de piersica in cubulete iar  restul, le vom taia in sferturi si vom orna tortul cu ele.

Asamblare:intindem pe prima parte din tort 1/5 din crema, asezam bucatele de piersica, apoi presam cu a doua parte de blat.

Peste a doua parte de blat, intindem de asemeni 1/5 din crema, asezam bucatele de piersica si presam cu a treia parte de blat.

Acum vom taia tortul astfel asamblat in trei parti pe verticala si vom proceda asemanator cu crema si cu bucatele de piersica.

Lipim bine partile de tort decupate, ornam deasupra cu crema ramasa, cu ajutorul unui posh si asezam felii de piersica.

Dam tortul la rece pentru cel putin 30 de minute, apoi putem portiona.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Crema de vanilie trebuie sa fie putin mai tare, pentru ca se va dilua cand se va amesteca cu mascarponele si va deveni cremoasa.

RETETA IN IMAGINI

Tort in patratele-0
Tort in patratele-1
Tort in patratele-2
Tort in patratele-3
Tort in patratele-4
Tort in patratele-5
Tort in patratele-6
Tort in patratele-7
Tort in patratele-8

COMENTARII (62)

artyandra

artyandra 1

11.06.2014, 01:20

foarte creativ

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

05.02.2015, 23:39

monik80

monik80 1

20.03.2015, 15:37

ffff bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!