Tort "indragostit"

de micki in Torturi, 14 Feb 2010 | 6755 vizualizari

 

Am facut acest tortulet pentru ziua indragostitilor!

 

INGREDIENTE

  • pentru biscuite:
  • 3 oua+ 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • pentru mouse-ul de ciocolata alba:
  • 120 gr ciocolata alba
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri de zahar
  • 3 gr de gelatina in foi
  • esenta de vanilie
  • Pentru sirop:
  • apa,
  • zahar,
  • esenta de rom  
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 150 gr de frisca lichida
  • 200 gr de zahar
  • 50 gr cacao
  • 175 ml apa
  • 6 gr de gelatina in foi
  • Pt decor:
  • fructe de padure
  • nuca sau alune macinate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "indragostit":

Preparam biscuitele astfel:


Se bate cu mixerul,ouale galbenusurile,praful de sare si zaharul.Se amesteca cam 15 minute pana devine o crema tare.Se adauga si faina in ploaie,se amesteca cu o lingura, apoi aluatul format se aseaza intr-o tava mare(cea de cuptor e buna) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru circa 15 minute la 180 grade.


Se scoate si se lasa la racit pe un prosop de bucatarie.


Preparam mouse-ul astfel:


Topim ciocolata la bain marin,apoi o lasam la racit.Punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece.A parte batem galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam ciocolata topita,vanilia si gelatina stoarsa si topita in 2 linguri de apa calda.


Batem frisca tare si o adaugam la crema cu miscari de jos in sus.Acesta va fi mouse-ul cu ciocolata alba.


Pentru glazura amestecam intr-o cratita toate ingredientele inafara de gelatina care o punem la inmuiat intr-un castron cu apa rece.


Se aseaza cratita pe foc si si se amesteca incontinuu pana trage un clocot.Dam deoparte si adaugam gelatina stoarsa bine.Se lasa la racit pana la temperatura camerei.


Asamblam tortul astfel:


Taiem biscuitele in doua.Decupam doua inimioare din cele 2 bucati obtinute,Acestea vor fi blaturile tortului.Unul dintre blaturi il asezam pe un carton taiat si el de masura inimioarelor,il stropim bine cu sirop,apoi asezam un strat uniform de mouse .Acoperim cu celalalt blat si il stropim si pe acesta cu sirop Acum pentru a glazura tortul il vom aseza pe un gratar si gratarul il punem intr-o tava mai marisoara.Cu un polonic turnam din gazura pe tort pana il vom acoperi de tot....repetam operatiunea de mai multe ori.Il lasam la racit in frigider dupa care il decoram dupa plac.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort "indragostit" 17274
retete culinare - Tort "indragostit" 17275
retete culinare - Tort "indragostit" 17290
retete culinare - Tort "indragostit" 17292
retete culinare - Tort "indragostit" 17293
retete culinare - Tort "indragostit" 17294
retete culinare - Tort "indragostit" 17295
retete culinare - Tort "indragostit" 17651
retete culinare - Tort "indragostit" 17652
retete culinare - Tort "indragostit" 17653
retete culinare - Tort "indragostit" 17654
retete culinare - Tort "indragostit" 17656

COMENTARII (23)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

13.02.2013, 16:09

Frumos

silvi0ara 1

14.02.2013, 09:29

Gabitsa 1

14.02.2014, 12:19

O sa il incerc si eu , abia astept doar ca trebuie sa imi iau forma de inimioara

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!