Tort "indragostit"

de micki in Torturi, 14 Feb 2010 | 6825 vizualizari

 

Am facut acest tortulet pentru ziua indragostitilor!

 

INGREDIENTE

  • pentru biscuite:
  • 3 oua+ 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • pentru mouse-ul de ciocolata alba:
  • 120 gr ciocolata alba
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri de zahar
  • 3 gr de gelatina in foi
  • esenta de vanilie
  • Pentru sirop:
  • apa,
  • zahar,
  • esenta de rom  
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 150 gr de frisca lichida
  • 200 gr de zahar
  • 50 gr cacao
  • 175 ml apa
  • 6 gr de gelatina in foi
  • Pt decor:
  • fructe de padure
  • nuca sau alune macinate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "indragostit":

Preparam biscuitele astfel:

Se bate cu mixerul,ouale galbenusurile,praful de sare si zaharul.Se amesteca cam 15 minute pana devine o crema tare.Se adauga si faina in ploaie,se amesteca cu o lingura, apoi aluatul format se aseaza intr-o tava mare(cea de cuptor e buna) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru circa 15 minute la 180 grade.

Se scoate si se lasa la racit pe un prosop de bucatarie.

Preparam mouse-ul astfel:

Topim ciocolata la bain marin,apoi o lasam la racit.Punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece.A parte batem galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam ciocolata topita,vanilia si gelatina stoarsa si  topita in 2 linguri de apa calda.

Batem frisca tare si o adaugam  la crema cu miscari de jos in sus.Acesta va fi  mouse-ul cu  ciocolata alba.

Pentru glazura amestecam intr-o cratita  toate  ingredientele inafara de gelatina care o punem la inmuiat intr-un castron cu apa rece.

Se aseaza cratita pe foc si si se amesteca incontinuu pana trage un clocot.Dam deoparte si adaugam  gelatina stoarsa bine.Se lasa la racit pana la temperatura camerei.

Asamblam tortul astfel:

Taiem biscuitele in doua.Decupam doua inimioare din cele 2 bucati obtinute,Acestea  vor fi blaturile tortului.Unul dintre blaturi il asezam pe un carton taiat si el de masura inimioarelor,il stropim bine cu sirop,apoi asezam un strat uniform de mouse .Acoperim cu celalalt blat  si il stropim si pe acesta cu sirop Acum pentru a glazura tortul il vom aseza pe un gratar si gratarul il punem intr-o tava mai marisoara.Cu un polonic turnam din gazura pe tort pana il vom acoperi de tot....repetam operatiunea de mai multe ori.Il lasam la racit in frigider dupa care il decoram dupa plac.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort "indragostit"-0
Tort "indragostit"-1
Tort "indragostit"-2
Tort "indragostit"-3
Tort "indragostit"-4
Tort "indragostit"-5
Tort "indragostit"-6
Tort "indragostit"-7
Tort "indragostit"-8
Tort "indragostit"-9
Tort "indragostit"-10
Tort "indragostit"-11

COMENTARII (23)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

13.02.2013, 16:09

Frumos

silvi0ara

silvi0ara 1

14.02.2013, 09:29

Gabitsa

Gabitsa 1

14.02.2014, 12:19

O sa il incerc si eu , abia astept doar ca trebuie sa imi iau forma de inimioara

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!